Κλειστά 5 σχολεία της Δυτικής Λέσβου την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου – Ποιο σχολείο κρίθηκε ακατάλληλο

Κλειστά όλα τα σχολεία αύριο στην Αττική

Συνεχίζονται οι αυτοψίες στις σχολικές μονάδες της Δυτικής Λέσβου, ωστόσο έπειτα από συνεννόηση του Δήμου με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Κατερίνα Στρατάκη, αύριο Πέμπτη 12 Ιανουαρίου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Λέσβου, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Τα μόνα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους είναι τα εξής:

– Δημοτικό Συκαμιάς

– Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο Άγρας

– Νηπιαγωγείο Λεπετύμνου

– ΕΠΑΛ Καλλονής

– Δημοτικό Μολύβου

Ακατάλληλο το κτίριο του Δημοτικού Σχολείου της Συκαμνιάς

Χωρίς σχολική στέγη μένουν από αύριο Τετάρτη οι 18 περίπου μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού της  Συκαμνιάς, αφού το κτίριο κρίθηκε ακατάλληλο από το κλιμάκιο των μηχανικών του Δήμου Δυτικής Λέσβου το οποίο πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες επιτόπιο έλεγχο στα σχολεία για να δει αν έχουν υποστεί ζημιές από τις πρόσφατες σεισμικές δονήσεις.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο «Ν» ο πρόεδρος της Κοινότητας Συκαμνιάς Γιώργος Σαρόγλου, ο δυνατοί σεισμοί που έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί στην περιοχή, προκάλεσαν σημαντικές ρηγματώσεις στους τοίχους του  σχολείου.

«Το κτίριο του Δημοτικού Σχολείου είναι ένα αξιόλογο κτίσμα του 1930 όταν ήταν Νομάρχης ο Γεώργιος Παπανδρέου και με τη δική συμβολή έγιναν πολλά σχολεία στη Λέσβο.

Δυστυχώς ο σεισμός προκάλεσε μεγάλες ζημιές στους τοίχους και οι μηχανικοί που το έλεγξαν σήμερα από κοντά διαπίστωσαν ότι είναι ακατάλληλο και δεν μπορούν να συνεχιστούν τα μαθήματα σε αυτό.

Το μεγάλο ερώτημα τώρα είναι τι θα γίνει με τους μαθητές του χωριού και σε ποιο σχολείο θα μετακινηθούν για να γίνουν τα μαθήματα. Ελπίζω το συντομότερο δυνατό να βρεθεί λύση για να μην ταλαιπωρηθούν οι οικογένειες και τα παιδιά».

Τις επόμενες ημέρες εξάλλου τα συνεργεία της ΔΑΕΦΚ θα επισκεφθούν τη Συκαμνιά προκειμένου να ελέγξουν τα 10 περίπου σπίτια που έχουν δηλωθεί από κατοίκους ότι έχουν υποστεί ζημιές.

Διαβάστε επίσης:

Ακόμα μια διάκριση για την εφηβική ομάδα ρομποτικής Pop2See με υποψηφιότητα για «Πρόσωπα της Χρονιάς»!

«Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»: Απολαύστε οικογενειακώς το διάσημο έργο του Σαίξπηρ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (22/1)

O 8χρονος Παρασκευάς παλεύει με την οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία και χρειάζεται τη στήριξή μας