Αρχική InfoMommy Νέα Κλειστά το Σαββατοκύριακο μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι λόγω 48ωρης απεργίας

Κλειστά το Σαββατοκύριακο μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι λόγω 48ωρης απεργίας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Ιουλίου. Συγκεκριμένα, το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, κατά τη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης (20/7) αποφάσισε να προκηρύξει 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τους εργαζόμενους με μόνιμη και ιδιωτικού δικαίου αόριστου χρόνου σχέση εργασίας, σε υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο Νομό Αττικής.

Οι λόγοι της απεργιακής κινητοποίησης είναι τα μείζονα προβλήματα που δημιουργούνται και θα ανακύψουν πολύ σύντομα στη συνολική λειτουργία του Υπουργείου, εξαιτίας κυβερνητικών πράξεων και παραλήψεων με σοβαρές επιπτώσεις σε αυτό.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού, Γιάννης Παπαγεωργόπουλος, δήλωσε στον «Αθήνα 9.84» ότι οι εργαζόμενοι τελούν εν αναμονή της απόφασης της Υπουργού Λυδίας Κονιόρδου: «Αναμένουμε το διάλογο με το Υπουργείο Πολιτισμού και την πολιτική απόφαση της κυρίας Κονιόρδου. Εφόσον τεθεί από την πολιτική ηγεσία η λύση των προβλημάτων μας, βεβαιότατα δεν θα γίνει 48ωρη απεργία. Αναγνωρίζουμε τη μεγάλη σημασία που έχουν για τους επισκέπτες οι αρχαιολογικοί χώροι και τα έσοδα για την Ελλάδα τη δύσκολη αυτή περίοδο. Εμείς γι αυτό το λόγο κάνουμε την απεργία. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε πλέον τη Νίσυρο με μουσείο κλειστό, να διαμαρτύρονται οι επισκέπτες για την ποιότητα εξυπηρέτησης, λόγω έλλειψης προσωπικού στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.