Αρχική InfoMommy Συμβουλές Tips: 8 πράγματα που δεν πρέπει να αποθηκεύσετε!

Tips: 8 πράγματα που δεν πρέπει να αποθηκεύσετε!

Συχνά αποθηκεύουμε σε πατάρι, αποθήκες, σοφίτες ή υπόγεια, πράγματα που είναι ακατάλληλα λόγω της θερμοκρασίας και της υγρασίας. Εκτός από βαλίτσες, χριστουγεννιάτικα στολίδια ή κουτιά με σερβίτσια που αποθηκεύονται θαυμάσια, υπάρχουν και τα φυσικά υλικά που ταλαιπωρούνται.

Ας δούμε τι δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε σε χώρους χωρίς ήλιο και αέρα:

  • Ξύλινα έπιπλα: Η μεταβαλλόμενη υγρασία και οι μεταβολές της θερμοκρασίας μπορούν να προκαλέσουν διόγκωση και ρωγμές στα ξύλα.
  • Παιχνίδια: Τα ποντίκια, οι κατσαρίδες, τα ακάρεα θα τα καταστρέψουν.  δίνοντας μια ευκαιρία. Αν πρέπει να το κάνετε, φυλάξτε τα  σε αεροστεγή πλαστικά δοχεία, όχι σε μαύρες τσάντες.
  • Χαλιά: Μαλλί, μετάξι και άλλα φυσικά υλικά, λατρεύουν οι σκόροι, τα σκαθάρια χαλιών. Αν δεν υπάρχει άλλη επιλογή, στείλτε το χαλί σας για καθάρισμα και ψεκάστε με απωθητικό για σκόρο πριν την αποθήκευση.

  • Κεριά που δεν ανάβετε το καλοκαίρι: Σκεφτείτε σε ποια θερμοκρασία θα φτάσει ο χώρος τους καλοκαιρινούς μήνες.

  • Παλιά τεχνολογία: Τα βίντεο, τηλεοράσεις, τα smartphones, οι φορητοί υπολογιστές και οι κονσόλες παιχνιδιών δεν πρέπει να διατηρούνται όπου υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας ή υγρασία.

  • Δερμάτινα είδη: Μην το αποθηκεύετε σε υπόγειο ή στη σοφίτα. Κινδυνεύει από μούχλα.

  • Παλιές φωτογραφίες, άλμπουμ φωτογραφιών, βιβλία, έγγραφα: Κινδυνεύουν να χαλάσουν, να σαπίσουν ή να βραχούν. Υπάρχουν έντομα που αγαπούν το χαρτί και την κόλλα.  Επίσης, πρέπει να είναι μακριά από το ηλιακό φως, ώστε να μην ξεθωριάζουν. Δημιουργήστε μια αρχειοθήκη στο σπίτι.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.