Κομοτηνή: 9χρονο παιδί βρέθηκε να περιπλανιέται μόνο τα μεσάνυχτα σε κούνιες

Το τρομακτικό παραμύθι του Χάνσελ και της Γκρέτελ μας θύμισε η απίστευτη είδηση, ότι πριν από μερικές ημέρες, γονείς εγκατέλειψαν το 9χρονο παιδί τους σε κούνιες, στην Κομοτηνή.

Το παιδί βρέθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα από δημότη να περιπλανιέται μόνο, σε πολύ κακή κατάσταση, ο οποίος άμεσα κάλεσε την αστυνομία.

Όπως το ίδιο το παιδί είπε, φοβόταν να επιστρέψει στο σπίτι του, αν δεν συγκέντρωνε αρκετά χρήματα από επαιτεία, γιατί θα έτρωγε ξύλο από τον σύντροφο της μητέρας του, ο οποίος δεν φαίνεται να είναι νόμιμος πατέρας του. Ο άντρας κακοποιούσε συστηματικά το παιδί, με μεταλλικό εξάρτημα σόμα, αν δεν συγκέντρωνε αρκετά χρήματα. Εκείνο, ωστόσο, δεν ήθελε να ζητιανεύει και πολλές φορές είχε ζητήσει να σταματήσει και να πάει σχολείο, αλλά οι γονείς δεν το άφηναν. Έτσι, στα 9 του χρόνια δεν έχει ποτέ στο σχολείο.

Η αστυνομία συνέλαβε τους γονείς του παιδιού και έτσι στη δημοσιότητα, ήρθαν ακόμα περισσότερες πληροφορίες.

Η τραγική ιστορία της οικογένειας

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του newsit.gr, η οικογένεια του 9χρονου είναι πολυμελής (με εννιά παιδιά) Ρομά, από το Δροσερό Ξάνθης και ανά τακτά χρονικά διαστήματα μετακινούνται από πόλη σε πόλη. Από το 2010 κιόλας, από τις αρμόδιες υπηρεσίες Ξάνθης, έχουν υπάρξει εκθέσεις ακαταλληλότητας του περιβάλλοντος στο οποίο και μεγαλώνουν τα παιδιά, όπως και καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος της μητέρας. Μητέρα και σύντροφος έχουν άλλωστε απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αστυνομικές αρχές Ξάνθης και Καβάλας, τώρα και της Ροδόπης.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών πλέον συνεχίζει την επισταμένη έρευνα, προκειμένου να εντοπιστούν τα παιδιά της οικογένειας και να απομακρυνθούν από το νοσηρό αυτό οικογενειακό περιβάλλον. Ύστερα από την απομάκρυνση του 9χρονου και ο 5χρονος αδερφός του απομακρύνθηκε από την οικογένεια, ενώ γίνεται κι έρευνα για τα υπόλοιπα παιδιά, τα οποία φαίνεται πως έχουν κρύψει η μητέρα και ο σύντροφος, είτε σε συγγενείς είτε σε γνωστούς.

Πρόκειται για μία πάγια τακτική σε τέτοιες περιπτώσεις, προκειμένου να παραμένουν στους κόλπους της οικογένειας. Τα δύο παιδιά φιλοξενούνται προσωρινά στο Σισμανόγλειο, ελλείψει ενδιάμεσης δομής φιλοξενίας, μέχρι να βρεθεί ένα μόνιμο ίδρυμα που θα τα φιλοξενήσει, περιθάλψει και προσφέρει ασφαλές καταφύγιο και ζωή με μέλλον.

Ωστόσο, η εισαγγελέας Πρωτοδικών αναδεικνύει κι ένα άλλο ζήτημα, ότι η συνεργασία με το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, σε τέτοιες ιδιάζουσες περιπτώσεις, πάσχει. Η εισαγγελέας ζητάει μεγαλύτερη ευαισθησία και ευελιξία από τους ανθρώπους του νοσοκομείου, όταν πρόκειται για ιδιάζουσες περιπτώσεις στις οποίες τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.