Κοριτσάκι γεννήθηκε με… ουρά 6 εκατοστών – Μία εξαιρετικά σπάνια περίπτωση γέννησης (εικόνα)

Κοριτσάκι γεννήθηκε με... ουρά 6 μέτρων - Μία εξαιρετικά σπάνια περίπτωση γέννησης

Με… ουρά σχεδόν 6 εκατοστών γεννήθηκε ένα κοριτσάκι στο Μεξικό, ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο που έχει καταγραφεί σε λιγότερες από 200 γεννήσεις στα ιατρικά χρονικά.

Το μωρό, το οποίο δεν έχει ταυτοποιηθεί, γεννήθηκε με καισαρική τομή σε νοσοκομείο της Nuevo Leon, ενώ οι γονείς της είναι υγιείς και κάτων των 30 ετών.

Όπως ανέφεραν οι γιατροί, το ακριβές μήκος της ουράς είναι 5,7 εκατοστά, είναι μαλακή και καλυμμένη από μαλακές τρίχες και είναι το πρώτο αντίστοιχο περιστατικό που καταγράφεται στη χώρα.

Το μωρό γεννήθηκε κανονικά και δεν υπήρξε καμία επιπλοκή στην εγκυμοσύνη, ενώ το ζευγάρι έχει ένα ακόμη παιδί, το οποίο δεν έχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα.

Όταν οι γιατροί τσίμπησαν με μία βελόνα την ουρά του μωρού εκείνο έκλαψε. Κατά τα άλλα, το  νεογέννητο είναι υγιές και οι εξετάσεις του ήταν όλες άψογες.

Τι είναι αυτές οι ουρές;

Οι ανθρώπινες ουρές χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: τις ψευδο-ουρές, που είναι εξογκώματα που μοιάζουν με ουρά, αλλά προέρχονται από προβλήματα της σπονδυλικής στήλης ή όγκους.

Επίσης, υπάρχουν και οι “αληθινές”, οι οποίες έχουν κανονικά μύες, φλέβες και νεύρα, αλλά όχι οστά και προσομοιάζουν με αυτές των ζώων. Θεωρείται, ότι προέρχονται από την εμβρυική ουρά που σχηματίζουν όλα τα μωρά στην κοιλιά, αλλά συνήθως επιστρέφει στο σώμα δημιουργώντας τον κόκκυγα.

Στην προκειμένη περίπτωση, οι ακτινογραφίες αποκάλυψαν, ότι δεν προέρχεται από κάποιο προβλημα στη σπονδυλική στήλη και οι γιατροί την αφαίρεσαν με μία μικρο-επέμβαση,  όταν το μωρό εγινε δύο μηνών, χρησιμοποιώντας δέρμα από τα οπίσθια για να κλείσουν την πληγή.

Το παιδί βγήκε από το νοσοκομείο την ίδια μέρα χωρίς να παρουσιάσει την παραμικρή επιπλοκή.

Πηγή: Daily Mail

Διαβάστε επίσης:

4 εικονογραφημένα βιβλία γνώσεων που κάνουν το ταξίδι της μάθησης μια διασκεδαστική εμπειρία!

Κιβωτός του Κόσμου: Συνελήφθη η υπεύθυνη της δομής Καλαμάτας – Ομαδικές βαφτίσεις από τον πατέρα Αντώνιο με νονά την πρεσβυτέρα

Γονείς και δάσκαλοι στην Χαλκιδική έφτιαξαν «τράπεζα τροφίμων» για να μη μείνει κανένα παιδί χωρίς κολατσιό στο σχολείο