Το Κυριακάτικο τραπέζι αυτής της εβδομάδας θα είναι αφιερωμένο σε μια γεύση εξωτική που είχαμε καιρό να δοκιμάσουμε. Θα φτιάξουμε λοιπόν ένα μοναδικό κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ που τα παιδιά την αγαπούν όσο παράξενο κι αν σας ακούγεται.
Η σάλτσα κάρυ είναι το απόλυτο συνοδευτικό για τα πουλερικά και πραγματικά αξίζει να δοκιμάσετε να τη φτιάξετε!Η διατροφή που περιέχει κάρυ μπορεί να συντελέσει στην πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου, ενώ η κουρκουμίνη που υπάρχει σε αυτό, σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες.
Η κουρκουμίνη αποτελεί εδώ και χρόνια αντικείμενο μελέτης για τις θεραπευτικές ιδιότητές της και μεταξύ άλλων δοκιμάζεται ως θεραπεία για την αρθρίτιδα και την άνοια.
Υλικά:
4 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κοτόπουλο σε κομμάτια
2 σκ. σκόρδο
2 ξερά κρεμμύδια
4 πιπεριές χρωματιστές 2
ντομάτες χωρίς σπόρους και φλούδες
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
1 κ.σ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Αρωματικό μείγμα
2 κ.γ. κάρυ
1 κ.γλ. κύμινο
1 κ.γλ. τζίντζερ φρέσκο
1 κ.γλ. κουρκουμά
Εκτέλεση:
Ταμπονάρουμε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας. Ροδίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλο στο ελαιόλαδο, σε ένα βαθύ τηγάνι. Αφού ροδίσουν καλά τα βγάζουμε σε πιατέλα.Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε όλα τα λαχανικά χοντροκομμένα και τα αφήνουμε για 5’ να μαραθούν.
Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στα λαχανικά. Προσθέτουμε τα αρωματικά και λίγο ζεστό νερό να μισοσκεπάσουν τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με καπάκι.Σιγοβράζουμε για 25’-30’ να μαλακώσει το κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ανακατεύουμε το κορν φλάουερ στο γιαούρτι καλά. Αραιώνουμε με ζωμό από το φαγητό και περιχύνουμε με το αραιωμένο γιαούρτι. Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά να πυκνώσει. Σερβίρουμε με ρύζι.
Διαβάστε επίσης:
Μακαρόνια με μπαστουνάκια κολοκυθιού και γαρίδες
Χοιρινές μπριζόλες με μέλι και πορτοκάλι
Παϊδάκια κοτόπουλου με πορτοκάλι