Χοιρινές μπριζόλες με μέλι και πορτοκάλι

Το Κυριακάτικο τραπέζι αυτής της εβδομάδας θα έχει ζουμερές μπριζόλες με μέλι και πορτοκάλι. Μια ξεχωριστή μαρινάδα που απογειώνει τη γεύση του κρέατος και κάνει το φαγητό σας απλά μοναδικό!

Υλικά:

χυμό από 1 πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
¼ του φλιτζανιού ξίδι από λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι μέλι
4 χοιρινές μπριζόλες πάχους περίπου 2 εκατοστών με κόκαλο
αλάτι
πιπέρι
5 κλωνάρια φρέσκο δενδρολίβανο
1 πορτοκάλι κομμένο σε 8 φέτες


Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξίδι, το μέλι και λίγο αλάτι και πιπέρι. Σε μια πλαστική σακούλα που κλείνει αεροστεγώς βάζουμε τις μπριζόλες μαζί με τα κλωνάρια δενδρολίβανου και τις φέτες από το πορτοκάλι, προσθέτουμε το μείγμα που έχουμε στο μπολ και τα αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για δυο ώρες.

Σε ένα ταψί στρώνουμε αλουμινόχαρτο κι από πάνω τοποθετούμε μια μικρή σχάρα και ανάβουμε το γκριλ στο φούρνο. Από τη σακούλα με την μαρινάδα και το κρέας βάζουμε πάνω στη σχάρα τις μπριζόλες, τα πορτοκάλια και ρίχνουμε από πάνω λίγο αλάτι!

Την υπόλοιπη μαρινάδα την ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, πετάμε τα κλωνάρια δενδρολίβανου και την αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά για να μειώσει λίγο την ποσότητα της!

Ψήνουμε το κρέας με τα πορτοκάλια για 4 λεπτά. Στη συνέχεια το γυρίζουμε ανάποδα, το αλείφουμε με λίγη μαρινάδα και το ψήνουμε για άλλα 5-7 λεπτά μέχρι το κρέας να καραμελώσει! Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αλείφουμε ακόμα μια φορά με μαρινάδα, που έχουμε βράσει, το αφήνουμε 3 λεπτά να ξεκουραστεί, σερβίρουμε με το συνοδευτικό της αρεσκείας μας!

Διαβάστε επίσης:

Πατάτες τηγανητές με σάλτσα γιαουρτιού

Κοτόπουλο με πράσα και μανιτάρια

Αρακάς λαδερός με καρότο και πατάτα