Πατάτες τηγανητές με σάλτσα γιαουρτιού

Θέλετε μια διαφορετική γαρνιτούρα για να συνοδέψετε το ψάρι ή το κρέας σας; Επειδή και εμείς είμαστε στην ίδια διάθεση αντί για να γευτούμε τις κλασικές τηγανητές πατάτες τις συνοδεύουμε με μια σάλτσα γιαουρτιού άκρως δροσιστική και νόστιμη!

Υλικά:

1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μπαστουνάκια

350 γρ ζαμπόν κομμένο σε κομματάκια

600 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
Αλάτι

πιπέρι

Ηλιέλαιο

Σκόρδο 1-2 σκελίδες

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι , το ψιλοκομμένο ζαμπόν, το σκόρδο καλά ψιλοκομμένο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και τηγανίζουμε τις πατάτες. Μόλις είναι έτοιμες τις βάζουμε σε μια πιατέλα και περιχύνουμε από πάνω με την σάλτσα γιαουρτιού.

Διαβάστε επίσης:

Τηγανητές πατάτες: Η εναλλακτική συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε!

Αυτά είναι τα πιο θρεπτικά ελληνικά ψάρια για τα παιδιά μας

Λεμονάτο κοτόπουλο με δεντρολίβανο