Πατάτες φούρνου με μανταρίνι και πορτοκάλι

Πατάτες φούρνου με μανταρίνι και πορτοκάλι

Το Κυριακάτικο τραπέζι είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να βρεθεί η οικογένεια μετά από μια εβδομάδα γεμάτη υποχρεώσεις και τρεξίματα μικρών και μεγάλων. Είτε έχετε επιλέξει να μαγειρέψετε κρέας είτε ψάρι, οι πατάτες φούρνου με μανταρίνι και πορτοκάλι που σας προτείνουμε είναι απίθανες και θα απογειώσουν τη γεύση του φαγητού!

Υλικά

1 κιλό πατάτες
2 κ.σ. αλάτι χοντρό
ξύσμα και χυμός από 2 πορτοκάλια, ακέρωτα
ξύσμα και χυμός από 2 μανταρίνια, ακέρωτα
3 κ.σ. μουστάρδα
πιπέρι
8 κ.σ.  ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Πλένουμε καλά και τρίβουμε με το σύρμα της κουζίνας τις πατάτες για να φύγουν τυχόν χώματα. Τις βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά.Τις βάζουμε σε μεγάλη λεκάνη και τις ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Τις τοποθετούμε σε ταψί και τις ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.

Διαβάστε επίσης:

Κεφτεδάκια γεμιστά με ρύζι

Γαλλικό τοστ με καραμελωμένα μήλα και γέμιση cheesecake: Το συγκλονιστικότερο σνακ αυτής της καραντίνας!

Τηγανητές πατάτες: Η εναλλακτική συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε!