Γαλλικό τοστ με καραμελωμένα μήλα και γέμιση cheesecake: Το συγκλονιστικότερο σνακ αυτής της καραντίνας!

Ζεστά μήλα καραμελωμένα με μαύρη ζάχαρη και κανέλα… Πρόκειται για μια απολαυστική γεύση, η οποία μπορεί να ταιριάξει με αμέτρητους συνδυασμούς, έναν εκ των οποίων ανακαλύψαμε πρόσφατα, στο Popsugar.com, δοκιμάσαμε και… ξετελαθήκαμε!

Τοστ με καραμελωμένα μήλα και γέμιση cheesecake

Τι θα χρειαστείτε:

Για τα μήλα

2 πράσινα μήλα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα

1 κ.γ. χυμό λεμόνι

2 κ.σ. κανέλα

1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κ.γ. βούτυρο

Για την κρέμα cheesecake

90 γρ. μαλακό τυρί κρέμα

1 κ.γ. ζάχαρη άχνη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κ.γ. κανέλα

Για το γαλλικό τοστ

4 φέτος ψωμί του τοστ –ιδανικά τύπου brioche

2 αυγά

2/3 από μια μικρή συσκευασία κρέμα γάλακτος Light

1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

4 κ.σ. κανέλα

1 κ.σ. βούτυρο

Προσθέστε προαιρετικά:

-βούτυρο

-σιρόπι σφενταμιού

Τι κάνουμε:

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγανάκι και προσθέτουμε τα μήλα. Προσθέτουμε χυμό λεμονιού, κανέλα και βανίλια. Μαγειρεύουμε τα μήλα μέχρι αν γίνουν τόσο μαλακά που να τρυπιούνται με ένα πιρούνι. Τότε αφαιρούμε το τηγανάκι από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γέμιση cheesecake αναμιγνύουμε το μαλακό τυρί, με την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια και την κανέλα σε ένα μπολ μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.

Για το γαλλικό τόσο, «χτυπάμε» τα αυγά, τη βανίλια, την κρέμα γάλακτος light και την κανέλα σε ένα ρηχό πιάτο. Βουτάμε σε αυτό το ψωμί έτσι ώστε να καλυφθεί καλά και από τις δύο μεριές.

Βάζουμε έπειτα το ψωμί σε ένα καλά ζεσταμένο τηγάνι, με λίγο βούτυρο και το ψήνουμε και από τις δύο μεριές –επαναλαμβάνουμε για όλες τις φέτες.

Έπειτα, απλώνουμε τη γέμιση του cheesecake σε μία φέτα και από πάνω τα μήλα και καλύπτουμε με την επόμενη φέτα του τοστ.

Φτιάχνουμε και ένα ακόμα αντίστοιχο τοστ και απολαμβάνουμε παρέα με το παιδί μας 😉