Αυτός ο Δήμος τοποθετεί παγκάκια φιλίας σε ΟΛΑ τα Δημοτικά για να στείλει στους μαθητές μήνυμα αποδοχής

Τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Αλίμου εδώ και λίγες μέρες απέκτησαν μια ξεχωριστή γωνιά που στέλνει μήνυμα φιλίας, αποδοχής και συμπερίληψης για όλους τους μαθητές.

Τα Παγκάκια Φιλίας είναι μια δράση που πρέπει να μπει σε κάθε σχολείο!

Κάθε σχολείο λοιπόν έχει ένα “Παγκάκι Φιλίας” που αποτελείται από μεγάλες, χρωματιστές «ξυλομπογιές».

Το Παγκάκι της Φιλίας είναι ένα σημείο συνάντησης για όποιο παιδί νιώθει μόνο και θα ήθελε να γνωρίσει νέους φίλους, για όποιο παιδί θα ήθελε να βοηθήσει έναν συμμαθητή του που δεν έχει φίλους, για όποιο παιδί θέλει να συζητήσει με τον συμμαθητή του και να λύσουν μία διαφωνία , ώστε να μπορούν να μοιράζονται τα νέα τους.

Δυστυχώς, σε κάθε σχολική αυλή θα δει κάποιος μοναχικά παιδιά που για κάποιο λόγο δεν τους μιλά κανείς, δεν είναι επιλέξιμα για να συμμετέχουν στα παιχνίδια των υπολοίπων και γενικά είναι αποκλεισμένα από τους υπόλοιπους μαθητές.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, «Όταν ένα παιδί νιώθει μόνο του στο διάλειμμα, χωρίς παρέα και φίλους να παίζουν μαζί του, ή όταν είναι στενοχωρημένο από κάτι που του έχει συμβεί, κάθεται στο χρωματιστό παγκάκι. Με τον τρόπο αυτό, ειδοποιεί τα άλλα παιδιά να παίξουν μαζί του, ειδοποιεί ότι θέλει παρέα.

 Μια πρωτοβουλία για να μην μένει κανένα παιδί μόνο του στο διάλειμμα

Έτσι, το «παγκάκι της φιλίας» βοηθάει τα πιο συνεσταλμένα παιδιά να γνωριστούν με τα υπόλοιπα, να αλληλεπιδράσουν και να ξεκινήσουν νέες φιλίες, ενισχύει τους δεσμούς ανάμεσα στα παιδιά και λειτουργεί ως μέσο πρόληψης κατά της μοναξιάς, της απομόνωσης, ακόμα και του bullying.

Με  σύνθημα «Νοιάζομαι – Εκφράζομαι – Επικοινωνώ», δημιουργήθηκαν από τη Δημοτική αρχή αυτές οι πολύχρωμες γωνιές στα 2ο & 7ο, 5ο και 6ο Δημοτικά Σχολεία, ενώ θα συνεχιστεί η τοποθέτηση και στα υπόλοιπα Δημοτικά της πόλης, μέχρι το καθένα να αποκτήσει το δικό του, πολύχρωμο και πρωτότυπο, «παγκάκι της φιλίας»!

Τα παιδιά εκφράζονται, επικοινωνούν, νοιάζονται, γίνονται μια παρέα! Χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς απομόνωση και πάντα υπό το άγρυπνο, στοργικό βλέμμα των δασκάλων τους.

Διαβάστε επίσης:

Πήγε για το καθιερωμένο τσεκ απ της εγκυμοσύνης και διαγνώστηκε με HIV- Η αληθινή ιστορία μητέρας διδύμων

Νέα παράσυρση πεζού στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας: 14χρονη σε σοβαρή κατάσταση στο Ιπποκράτειο

Σεμινάριο Infokids.gr: “Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση – Πώς θα προστατέψετε τα παιδιά σας” στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (10/12)