Σεμινάριο Infokids.gr: “Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση – Πώς θα προστατέψετε τα παιδιά σας” στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (10/12)

Σεμινάριο Infokids.gr: "Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση - Πώς θα προστατέψετε τα παιδιά σας" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (10/12)

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και το Infokids.gr ξεκινούν συνεργασία για μια σειρά σεμιναρίων για γονείς στο Φουαγιέ του Θεάτρου. Κάθε μήνα, μέχρι και την Άνοιξη 2023, θα πραγματοποιείται ένα σεμινάριο με διαφορετική θεματολογία και καλεσμένους ομιλητές κάθε φορά, αλλά πάντα γύρω από το παιδί.

Γιατί το να είσαι καλός γονιός, πέρα από αγάπη, απαιτεί και σωστή ενημέρωση.

Πρώτο σεμινάριο: Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

Το να ξεκινήσει κανείς με το παιδί του μια σοβαρή συζήτηση σχετικά με το πώς πρέπει να προφυλάσσεται από σεξουαλικές επιθέσεις μπορεί για κάποιους γονείς να είναι άβολο και αγχωτικό. Κρίνοντας από την σκληρή επικαιρότητα, ωστόσο, φαίνεται πως αποτελεί μια απαραίτητη διαδικασία, την οποία θα πρέπει να αναλάβουν οι άνθρωποι που εμπιστεύεται περισσότερο από κάθε άλλον -οι γονείς και οι κηδεμόνες. Πώς μπορούμε, όμως, να είμαστε βέβαιοι πως θα πούμε τα σωστά λόγια στο παιδί μας, χωρίς να το τρομάξουμε, και πως πραγματικά θα πιάσουν τόπο αν τυχόν βρεθεί σε μία τόσο δύσκολη ή και επικίνδυνη θέση;

Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα θα συζητήσουμε στο επόμενο σεμινάριο του Infokids.gr που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 13:00-15:00, στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (Λεωφ. Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς) με τίτλο: “Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση – Πώς θα προστατέψετε τα παιδιά σας”.

Δηλώστε συμμετοχή στο σεμινάριο μέσω της Φόρμας Συμμετοχής.

Χαιρετισμό θα απευθύνει η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.

Οι ομιλητές

Οι καλεσμένοι μας, οι οποίοι θα καταθέσουν την δική τους εμπειρία και τις πολύτιμες συμβουλές τους, αυτή τη φορά θα είναι:

Η ψυχολόγος και Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια κ. Αγγελική Καβαλλιεράτου, η οποία θα εξηγήσει αναλυτικά στους γονείς πώς πρέπει να μιλήσουν στο παιδί για το θέμα του κινδύνου της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, ανάλογα με την ηλικία του.

 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής κ. Γεώργιος Καλλιακμάνης, ο οποίος θα περιγράψει το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος και πώς αυτό αντιμετωπίζεται σήμερα από την ΕΛ. ΑΣ.

Η κ. Χρυσαυγή Ατσιδάκου Τζόρβα, συμβολαιογραφος, διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια και επικεφαλής της Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων στη Νέα Δημοκρατία, η οποία θα καταθέσει τις νομικές προεκτάσεις του ζητήματος και πώς αυτό αντιμετωπίζεται σε κρατικό επίπεδο.

 

Η κ. Έρη Πιπεράκη, Κλινική Ψυχολόγος – Ειδική Παιδαγωγός, Υπεύθυνη Τμήματος Ψυχοπαιδαγωγών Εκπαιδευτηρίων Δούκα, η οποία θα αναφερθεί στον ρόλο του σχολείου ως προς την πληροφόρηση και την προστασία του παιδιού.

Πώς θα συμμετέχω στο σεμινάριο

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ΔΩΡΕΑΝ, απαιτείται ωστόσο να συμπληρώσετε αυτή τη ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Χρήσιμο είναι στο σεμινάριο να συμμετέχουν και τα παιδιά σας, εφόσον βρίσκονται σε ηλικία που μπορούν να το παρακολουθήσουν. Στην περίπτωση αυτή επιλέξτε τον αντίστοιχο αριθμό ατόμων στη φόρμα.

Συμπληρώνοντας την παραπάνω φόρμα έχετε εγγραφεί επιτυχώς και δεν θα λάβετε άλλο email επιβεβαίωσης από εμάς.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική Χορηγία:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΟΥΚΑFREZYDERM

 

Θα δοθούν δωράκια στους συμμετέχοντες από τη Frezyderm.

Χορηγός επικοινωνίας

 

ΔΩΡΕΑΝ σΕΜΙΝΑΡΙΑ INFOKIDS.GR ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Οι επόμενες θεματικές των σεμιναρίων που θα ακολουθήσουν έχουν ως εξής:

Ιανουάριος 2023: “Social media και dark web: Οι κίνδυνοι για το παιδί μου”

Φεβρουάριος 2023: “Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, ΔΕΠΥ, αυτισμός: Όσα πρέπει να ξέρουν οι γονείς”

Μάρτιος 2023: “Πώς θα βοηθήσω σωστά το παιδί μου με το διάβασμα του σχολείου”

Απρίλιος 2023: “Πώς θα βάλω όρια στο παιδί μου”

Μάιος 2023: “Πώς θα ανακαλύψω τα ταλέντα και τα χαρίσματα του παιδιού μου”

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι της πόλης και έναν χώρο όπου η Τέχνη συναντά τον Πολιτισμό. Ο λόγος για το κορυφαίο σωζόμενο ελληνικό θεατρικό κτίριο του 19ου αιώνα, ένα μεγαλοπρεπές οικοδόμημα σε μπαρόκ σχέδιο του αρχιτέκτονα καθ. Ι. Λαζαρίμου, το οποίο άνοιξε επίσημα τις πόρτες του τον Απρίλιο του 1895. Κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν ο Πειραιάς αποκλείστηκε από τις δυνάμεις του Αντάντ, το θέατρο κατελήφθη από Γάλλους στρατιώτες, ενώ για δύο χρόνια φιλοξένησε μικρασιάτες πρόσφυγες. Ο βομβαρδισμός του Πειραιά το ‘44 έπληξε μεγάλο μέρος του, ενώ η κατάστασή του επιβαρύνθηκε από τους σεισμούς του 1981 και του 1999. Δεν σταμάτησε να λειτουργεί, από τότε και μετά, μα η αποκατάστασή του ήταν απαραίτητη. Αυτή ξεκίνησε τον Μάιο του 2008, με πλήρη στερέωση ενίσχυση και αποκατάσταση ολόκληρου του κελύφους καθώς και των εσωτερικών χώρων. Το έργο παραδόθηκε τον Οκτώβριο του 2013, ενώ φέτος γίνεται ακόμα πιο προσβάσιμο στο ευρύ κοινό, από κάθε περιοχή της πρωτεύουσας, χάρη στην έναρξη λειτουργίας του Σταθμού Μετρό “Δημοτικό Θέατρο”, τον περασμένο μήνα.