Γρανίτα ροδάκινο με γιαούρτι

Το καλοκαίρι εκτός από τα παγωτά και οι γρανίτες έχουν την τιμητική τους. Είναι πανεύκολες, άκρως δροσιστικές και ελκυστικές για να μάθουν τα παιδιά να τρώνε τα φρούτα τους.

Αξίζει να έχετε πάντα κάτα νου ότι οι γρανίτες περιέχουν κατά 85% σάκχαρα, η υπερβολική κατανάλωση των οποίων είναι επικίνδυνη για τον σακχαρώδη διαβήτη , το καρδιαγγειακό σύστημα και την αύξηση της παχυσαρκίας αφού όταν υπερκαταναλωθούν μετατρέπονται σε λίπος και αποθηκεύονται στις λιποαποθήκες.

Σερβίρετε γρανίτες στα παιδιά αλλά μην επαφίεστε στην άποψη ότι επειδή είναι light δεν παχαίνουν. Σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο η κατανάλωση γρανίτας θα ήταν μια καλή επιλογή για 1-2 επιδόρπια την εβδομάδα!

Υλικά

για 10 γρανίτες 

• 340 γραμμάρια γιαούρτι χωρίς λιπαρά

• 2 κουταλιές μέλι

• 4 μεγάλα ροδάκινα

• 2 κουταλιές χυμός λεμονιού

• 10 ξυλάκια για τις γρανίτες

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα ροδάκινα. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα ροδάκινα, το γιαούρτι χωρίς λιπαρά, το χυμό λεμονιού, το μέλι και μισή κούπα νερό. Γεμίστε τα ειδικά καλούπια για τη γρανίτα (ή απλά χρησιμοποιείστε πλαστικά ποτηράκια νερού για να δώσετε σχήμα)  μέχρι τη μέση, και αφήστε να παγώσουν στην κατάψυξη για τουλάχιστον τρεις ώρες και προσθέστε το απαραίτητο ξυλάκι. Αφήστε τα στην κατάψυξη για ακόμη τρεις ώρες.