Κότσιρας:”Μπροστά στα παιδιά μου δεν υπολογίζω τίποτε άλλο”

Ο Γιάννης Κότσιρας από τη στιγμή που έγινε μπαμπάς, ασχολείται ενεργά με τους δυο γιους τους ηλικίας 4 και 2 ετών, αφήνοντας λίγο στο περιθώριο τα επαγγελματικά του, θέλοντας να απολαύσει κάθε στιγμή μαζί τους.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην εκπομπή «Μαμά-δες» της ΕΡΤ, ο αγαπημένος τραγουδοποιός μίλησε για την οικογένειά του και την απόφαση που πήρε να κάνει δικό του κανάλι στο youtube με παιδικά τραγούδια.

«Μετά τη γέννηση των παιδιών μου η δουλειά πήγε στο πίσω μέρος. Μπροστά στα παιδιά μου δεν υπολογίζω τίποτε άλλο. Το κανάλι στο youtube το είχα στο μυαλό μου για πολλά χρόνια. Ήθελα να μοιραστώ με τον κόσμο βιντεάκια με κινούμενα σχέδια για παιδάκια. Μικρός ήμουν πολύ άτακτος, ήμουν πειραχτήρι, τον πατέρα μου δεν τον έζησα πάρα πολύ ήταν ναυτικός.

Έλειπε και για τρία χρόνια. Έχω χάσει και τους δύο γονείς μου. Για έναν άντρα η ορφάνια έρχεται όταν χάνει τη μητέρα του. Ο μπαμπάς μου είχε αντιδράσει στο επάγγελμα του μουσικού. Ο πατέρας μου άρχισε να με αποδέχεται το 1996 όταν του έστειλα τον πρώτο μου δίσκο στο πλοίο του στην Ιαπωνία. Έμαθα ότι έκλαιγε για τρεις ημέρες στο πλοίο, είχε συγκινηθεί πολύ», είπε ο Γιάννης Κότσιρας.

Tι είχε δηλώσει αποκλειστικά στο Ιnfokids.gr για το μουσικό του κανάλι

Σε συνέντευξή του στο Infokids.gr ο Γιάννης Κότσιρας είχε αναφερθεί στο πώς αποφάσισε να κάνει κανάλι με παιδικά τραγούδια στο ΥοuTube αποκαλύπτοντας  ότι ” Κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας ως μπαμπάς δυο παιδιών που βρίσκονται σε δύσκολες ηλικίες είναι 4 ετών ο μεγάλος μου γιος και 2 ο μικρότερος βρέθηκα μπροστά σε μια κατάσταση του πώς να απασχοληθούν.

Μόλις έκλεισαν τα σχολεία, τα αγόρια μου αποσυντονίστηκαν. Σκαρφαλώναν παντού, δεν μπορούσα να τα ηρεμήσω με τίποτα, είχανε σπάσει το μισό σπίτι και προσπαθούσαμε με την γυναίκα μου να βρούμε ένα τρόπο να τα ηρεμήσουμε. Δοκιμάσαμε πολλούς τρόπους και τότε ανακάλυψα ότι παίζοντάς τους γνωστά παιδικά τραγούδια με μια κιθάρα ήταν αυτό που τα ηρεμούσε. Κάποια στιγμή έφτιαξα ένα video δοκιμαστικό, τους το έβαλα στην τηλεόραση και πραγματικά βρήκαμε τρία λεπτά ησυχία!

Σκεφτήκαμε τότε μαζί με την γυναίκα μου την Κατερίνα, γιατί αυτό να το κρατάμε για εμάς. Ίσως είναι κάτι που μπορεί να βοηθήσει και άλλους γονείς εφόσον η τεχνολογία έχει μπει πλέον στα σπίτια μας και εφόσον τα παιδικά τραγούδια στο διαδίκτυο ως επί το πλείστον δημιουργούν ένταση και όχι ηρεμία, ας κάνουμε αυτή την προσπάθεια.

Υπάρχουν και άλλα τέτοια κανάλια στο YouTube αλλά σε σχέση με την υπερπροσφορά που υπάρχει στα παραφορτωμένα παιδικά τραγουδάκια, αυτά που προσφέρουν ηρεμία είναι ελάχιστα. “