Κούκλες του σεξ για παιδόφιλους: Από τη φαντασία στην πραγματικότητα και από την πραγματικότητα στη φυλακή

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι κούκλες του σεξ που προσομοιάζουν με παιδιά γίνονται θέμα συζήτησης. Το γεγονός, όμως, ότι όλο και περισσότερες χώρες ψηφίζουν νόμους που απαγορεύουν οριστικά πλέον την διακίνησή τους, αποδεικνύει ότι το κακό έχει παραγίνει.

Το αηδιαστικό αυτό αντικείμενο του πόθου για τους παιδόφιλους, το οποίο παράγεται μαζικά σε εργοστάσια της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ και πωλείται από e-shops με σεξουαλικά βοηθήματα, σε αντίθεση με όσα υποστηρίζουν ορισμένοι ειδικοί, όχι μόνο δεν καταστέλλει τις «ορέξεις» των παιδόφιλων αλλά μπορεί και να τις διεγείρει.

Στιγμιότυπο από εργοστάσιο που κατασκευάζει κούκλες του σεξ στην Κίνα

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και άρθρο του csii.gr «Κάποιος μπορεί να σκεφτεί ότι είναι ‘καλύτερο’ να κυκλοφορεί ένα τέτοιο προϊόν γιατί έτσι μπορεί να αποτραπεί για παράδειγμα μια απόπειρα σεξουαλικής παρενόχλησης ή βιασμού κάποιου παιδιού. Αυτό σίγουρα δεν ισχύει. Όταν ένας άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι έλκεται σεξουαλικά από ένα μικρό παιδί διαπιστώνονται ήδη παιδοφιλικές τάσεις.

Η κυκλοφορία τέτοιας κούκλας μπορεί να ενισχύσει αυτές τις τάσεις. Επιτρέποντας την κυκλοφορία ενός προϊόντος σαν αυτό είναι σαν να θεωρούνται κοινωνικά αποδεκτές αυτές οι συμπεριφορές, ενώ στην πραγματικότητα αποτελούν εγκληματικές ενέργειες. Πολλοί έχουν αγοράσει τέτοιες κούκλες μέσω διαδικτύου, ενώ υπάρχουν και κάποιες χώρες που έχουν απαγορεύσει την εισαγωγή αντίστοιχου προϊόντος.»

Για να σταματήσει να πωλείται αυτή η παιδική κούκλα του σεξ από κινέζικο eshop χρειάστηκε το 2013 να κινηθεί ολόκληρος αγώνας και να μαζευτούν χιλιάδες υπογραφές

Τι ορίζει ο νόμος για τις κούκλες του σεξ με παιδική μορφή

Στη Μ. Βρετανία οι κούκλες αυτές, οι οποίες θεωρούνται επαίσχυντα αντικείμενα, απαγορεύονται από το 2016 καθώς, σύμφωνα με την ομάδα καταπολέμησης της παιδικής εκμετάλλευσης και της διαδικτυακής προστασίας της NCA «Γνωρίζουμε ότι η αγορά τους μπορεί να αποτελέσει ένδειξη για άλλα αδικήματα εις βάρος παιδιών, όπως ήταν η υπόθεση ενάντια στον Τέρνερ που είχε στην κατοχή του μια αποκρουστική συλλογή από εικόνες κακοποίησης».

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση του 72χρονου παιδόφιλου-φύλακα σχολείου Ντέιβιντ Τέρνερ εδώ.

Πριν μερικές ημέρες, ο νόμος αυτός πέρασε και στη Νορβηγία, όπου τα τελευταία χρόνια παρατηρείται έκρηξη σε τέτοιες εισαγωγές. Πιο συγκεκριμένα, το Ανώτατο Δικαστήριο της Νορβηγίας αποφάσισε στις 10 Σεπτεμβρίου 2019 ότι οι κούκλες του σεξ που έχουν παιδικά χαρακτηριστικά αναπαριστούν τη σεξουαλικοποίηση των παιδιών και παραβιάζουν το ποινικό δίκαιο.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε με αφορμή την προσπάθεια εισαγωγής κούκλας σιλικόνης από το Χονγκ Κονγκ στη Νορβηγία, η οποία είχε τη μορφή παιδιού και διέθετε «ωπές στο στόμα, τον κόλπο και τον πρωκτό». Ο δε αγοραστής της κούκλας καταδικάστηκε επειδή αρνήθηκε την κατάσχεση της κούκλας.

Από σύλληψη ατόμου που στην κατοχή του βρέθηκε κούκλα του σεξ που μοιάζει με παιδί

Στην δε Αυστραλία, η πρόταση που κατατέθηκε στο κοινοβούλιο και εξετάζεται είναι τα άτομα που συλλαμβάνονται έχοντας στην κατοχή τους τέτοιες κούκλες, να καταδικάζονται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 10 ετών.

Στην χώρα μας, η νομοθεσία δεν αναφέρεται στις συγκεκριμένες κούκλες, παρά ορίζει ποινές για τα αδικήματα της παιδικής πορνογραφίας και των σεξουαλικών εγκλημάτων εναντίον παιδιών. Σύμφωνα με τις συλλήψεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα σε παγκόσμιο επίπεδο, ατόμων με παιδικές κούκλες του σεξ στην κατοχή τους, είναι σχεδόν βέβαιο, ότι το λιγότερο που βρέθηκε επιπλέον στην κατοχή τους ήταν και υλικό παιδικής πορνογραφίας. Μήπως έχει έρθει η ώρα, λοιπόν, να προστεθεί μία ακόμα παράγραφος στον σχετικό νόμο;