Κέρκυρα: Καθηγητής Χημείας παραληρεί και αμαυρώνει την μνήμη εθνικών ηρώων εν ώρα μαθήματος (video)

Σάλος έχει προκληθεί σε σχολείο της Κέρκυρας από τα σχόλια ενός καθηγητή Χημείας που εν μέσω μαθήματος εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον δυο ιστορικών ελληνικών μορφών, του Παύλου Μελά και του Θόδωρου Κολοκοτρώνη, τους οποίους και κατηγόρησε στους μαθητές ότι σκότωσαν παιδιά και γυναίκες ενώ από τα πυρά του δεν ξέφυγε και η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα που όπως είπε «εξαγόραζε» ζωές με χρυσαφικά.

Το ιστορικό παραλήρημα του καθηγητή Χημείας

«Ο Παύλος Μελάς είναι αμφιλεγόμενη προσωπικότητα», ενώ κατά τη γνώμη του είναι ένα χείριστο δείγμα του ελληνικού πολιτισμού και «δεν ήταν ήρωας» φέρεται να υποστήριξε με θέρμη ο καθηγητής προκαλώντας την έκπληξη των μαθητών που άκουγαν το παραλήρημά του.

Ένας μαθητής τον διακόπτει και λέει «και ο Κολοκοτρώνης ήταν Τούρκος» με τον καθηγητή να απαντά: «σου είπα τι ήταν ο Κολοκοτρώνης. Σκότωνε γυναικόπαιδα, το έγραψε στα απομνημονεύματά του να πας να τα διαβάσεις ο ίδιος. (…) Ο ίδιος γράφει ότι για τη χώρα του έκανα θρύψαλα μικρά κρανία Εβραιόπουλων. Η ίδια η Μπουμπουλίνα εξαγόρασε τη ζωή των Εβραίων κυριών της Τρίπολης όταν τους πήρε τα κοσμήματα. Τους πήρε όλα τα χρυσαφικά και τους έσφαξε».

Δείτε το video όπου ο καθηγητής ξεσπά εναντίον ιστορικών προσώπων