Κρήτη: Κάνουν μάθημα μέσα σε εκκλησία επειδή δεν υπάρχουν τάξεις στο σχολείο τους

Έντονος προβληματισμός και απογοήτευση για τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετά σχολεία της χώρας γεννώνται το τελευταίο διάστημα μετά από όσες εικόνες και περιστατικά βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ηράκλειο: Μάθημα δίπλα στο… ιερό για μαθητές της Γ’ Λυκείου στο Καπετανάκειο

Σήμερα το γύρο του διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες από τάξη μαθητών Λυκείου που ελλείψει αιθουσών το μάθημα διεξάγεται στο εκκλησάκι που υπάρχει στον προαύλιο χώρο του Καπετανάκειου στο Ηράκλειο.

Μαθητές της Γ’ τάξης του Λυκείου εκ περιτροπής αναγκάζονται να κάνουν μάθημα δίπλα στο ιερό της μικρής εκκλησίας, καθώς οι υποδομές του ανακαινισμένου σχολικού συγκροτήματος δεν επαρκούν και το αίτημα για διάθεση δύο λυόμενων αιθουσών προς το παρόν δεν έχει ικανοποιηθεί όπως καταγγέλουν οι γονείς στο neakriti.gr.

Για το θέμα, το οποίο ανέδειξε η εφημερίδα “Νέα Κρήτη”, μίλησε στην ΕΡΤ, η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Αρετή Σπαχή. Όπως είπε, η δυναμική του σχολείου είναι μεγαλύτερη από τις αίθουσες που διαθέτει. Έτσι, παρόλο που, μετά από ταλαιπωρία ετών μέχρι την ανακατασκευή του συγκροτήματος, οι μαθητές έχουν εγκατασταθεί στο ανακαινισμένο κτίριο, οι αίθουσες δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών.

Δεδομένης της ανάγκης λειτουργίας εργαστηρίου για τις φυσικές επιστήμες, όπως εξήγησε, η διεύθυνση του σχολείου ζήτησε από πέρυσι δύο λυόμενες αίθουσες για να καλυφθούν οι ανάγκες δύο τάξεων.

Γονείς  κατήγγειλαν ότι τα παιδιά τους κάποιες ώρες διδασκαλίας είναι αναγκασμένα να κάνουν μάθημα μέσα στην εκκλησία, όπου υπάρχουν συνθήκες μούχλας, ενώ εκεί φιλοξενείται το οστεοφυλάκιο με τα ιερά λείψανα του Αγίου και της οικογένειάς τους

Ωστόσο, μέχρι τώρα, με ευθύνη του Δήμου Ηρακλείου – όπως ανέφερε – οι αίθουσες δεν έχουν φτάσει στο σχολείο και έτσι οι μαθητές δύο τάξεων της Γ’ Λυκείου εκ περιτροπής “στεγάζονται” στο χώρο της μικρής εκκλησίας, που για τον λόγο αυτό καθαρίστηκε, βάφτηκε και θερμαίνεται.

Ωστόσο, όπως τόνισε, η εκκλησία είναι χώρος λατρευτικός και είναι ακατάλληλος για να στεγάσει μια σχολική τάξη. Πρόκειται, όπως εξήγησε, για λύση ανάγκης. “Δεν θέλουμε να διώξουμε κανένα μαθητή από το σχολείο” σημείωσε, τονίζοντας ξανά την ανάγκη εξεύρεσης λύσης από το Δήμο Ηρακλείου.

Εδώ και 11 χρόνια δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες…

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου μάς λέει ακόμη ότι γενικότερα το Καπενάκειο δεν έχει ολοκληρωθεί και υπάρχουν πολλές εργασίες που πρέπει να γίνουν. Αλλά μας υπενθυμίζει, επίσης, ότι εδώ και 11 χρόνια γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν κάνει πολλές προσπάθειες προκειμένου το σχολικό κτήριο να αποπερατωθεί και να παραδοθεί και πάλι με ασφάλεια στην τοπική κοινωνία. «Μην ξεχνάτε και τις κακοτεχνίες που υπήρχαν με το υπόγειο που βούλιαζε. Είμαστε διαρκώς στο πόδι για το κτηριακό πρόβλημα του σχολείου μας», καταλήγει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Γονείς και παιδιά ανακαλύπτουν τον “κόσμο της εργασία στην αρχαία Αθήνα” στο Μουσείο Ακρόπολης (από 5/2)

Ο Μάνος Δασκαλάκης διαψεύδει ότι αρραβωνιάστηκε – «Δικαιοσύνη για τη Τζωρτζίνα μου» – Καταθέτει ως πρώτος μάρτυρας στη δίκη

Γνωρίστε την 9χρονη Ναταλί που είναι η νεότερη Ελληνίδα συγγραφέας! (video)