Γνωρίστε την 9χρονη Ναταλί που είναι η νεότερη Ελληνίδα συγγραφέας! (video)

Η 9χρονη Ναταλία Καραγιώτα, μαθήτρια του Δημοτικού, γεννήθηκε το 2013 και κατοικεί στην Αθήνα. Το 2020, όταν για πρώτη φορά, λόγω πανδημίας, η γιαγιά της –η γνωστή συγγραφέας Νικόλ-Άννα Μανιάτη– δεν μπόρεσε να βρίσκεται στην Αθήνα για τα γενέθλιά της, η Ναταλία θέλησε να την παρηγορήσει παίζοντας κουκλοθέατρο σε τρεις πράξεις μια ιστορία που σκέφτηκε εκείνη τη στιγμή, με ζωάκια και μια μελισσούλα.

Ένα πολυτάλαντο παιδί με μεγάλη ευαισθησία για τα ζώα και τη φύση

Και κάπως έτσι γεννήθηκε το πρώτο της βιβλίο, Ο καινούριος κάτοικος του δάσους” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

Ο κόσμος το αγάπησε και απέκτησε φανατικούς αναγνώστες. Όπως διαβάζουμε και στη biblonet (τη βιβλιογραφική βάση δεδομένων η οποία καταγράφει αόλη την ελληνική εκδοτική παραγωγή) η Ναταλία παρακολουθεί μαθήματα πιάνου και βιολιού, ξιφασκίας, της αρέσει το πατινάζ, οι πολεμικές τέχνες και είναι άριστη στην τοξοβολία και στη ζωγραφική. Είναι ένα πολυτάλαντο παιδί με μεγάλη ευαισθησία για τα ζώα και τη φύση, που της καλλιέργησαν οι γονείς της και μέσω του παραμυθιού της δίνει μαθήματα συμφιλίωσης και προστασίας του περιβάλλοντος.

Ας γνωρίσουμε το παραμύθι της “Ο καινούριος κάτοικος του δάσους”

H Ζουζουνιά η μελισσούλα ανακαλύπτει μια μέρα στο δάσος ένα δοχείο μ’ ένα περίεργο υγρό που καταστρέφει τα λουλούδια. Χωρίς λουλούδια, οι μέλισσες δεν θα μπορέσουν να ζήσουν ούτε να μεταφέρουν γύρη.

Επίσης αν δεν υπάρχει βλάστηση όλα τα ζώα σιγά σιγά θα αφανιστούν. Θα καταφέρουν τα ζωάκια του δάσους να ξεχάσουν τις έχθρες τους, να συγχωρήσουν, να αναγνωρίσουν τις ικανότητες των άλλων και να ενωθούν για το κοινό καλό; Ένα παιδί βλέπει τον κόσμο μας.

Τον περιγράφει με απλότητα και καταθέτει τους δικούς του προβληματισμούς, δίνοντας μαθήματα σ’ εμάς τους «ώριμους» ενήλικες.

H 9χρονη Ναταλία ακολούθησε τα χνάρια της γιαγιάς της, Άννα-Νικόλ Μανιάτη, και έγινε η νεότερη συγγραφέας της χώρας

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΜEGA η 9χρονη Ναταλί δήλωσε μεταξύ άλλων

«Η γιαγιά μου δεν ήταν παρούσα στα γενέθλια μου, αλλά εγώ ήθελα να τα περάσω μαζί της. Της έπαιζα κουκλοθέατρο μέσω βίντεο. Μέσα από το κουκλοθέατρο δημιουργήθηκε το παραμύθι μου», είπε η 9χρονη για το πως γεννήθηκε το παραμύθι.

«Αν η γιαγιά μου άλλαζε έστω και μία λέξη στο παραμύθι μου, γινόταν… γλέντι», είπε και αναφέρθηκε στο μήνυμα που ήθελε να περάσει μέσα από το βιβλίο της:

«Ήθελα μέσω του βιβλίου μου να δείξω ότι δεν πρέπει να πετάμε σκουπίδια. Γίνεται πολύ συχνά και είναι κάτι που με θυμώνει πολύ».

«Το να γράφει ένας ενήλικας παιδικά βιβλία είναι ό,τι πιο δύσκολο», είπε η Άννα Νικόλ Μανιάτη, με την εγγονή της να συμπλήρωνει πως «οι ενήλικες έχουν ξεχάσει πως είναι να είσαι παιδί, δεν έχουν αρκετή φαντασία για να γράψουν ένα παιδικό βιβλίο». «Δεν είμαι ευαισθητοποιημένη μονό με τη φύση, αλλά και με τα άρρωστα παιδάκια. Όλα τα έσοδα από το βιβλίο θα τα χαρίσω σε αυτά», είπε η Ναταλία Καραγιώτα.

Διαβάστε επίσης:

5 συμβουλές που πρέπει να δώσει η μητέρα στην έφηβη κόρη για τις σχέσεις

Γονείς και παιδιά ανακαλύπτουν τον “κόσμο της εργασία στην αρχαία Αθήνα” στο Μουσείο Ακρόπολης (από 5/2)

Συγκλόνισε η Άση Μπίλιου μιλώντας για τα παιδικά της χρόνια: «Υιοθετήθηκα 3 ημερών και το έμαθα στα 16»

Ο Μάνος Δασκαλάκης διαψεύδει ότι αρραβωνιάστηκε – “Επιχειρούν να δημιουργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις”