Κρήτη: Στο νοσοκομείο 14χρονη και 17χρονος λόγω κατανάλωσης αλκοόλ

Στο νοσοκομείο κατέληξε η διασκέδαση για δύο ανήλικα παιδιά, τα οποία βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου να πίνουν αλκοόλ με τις παρέες τους, όμως αισθάνθηκαν αδιαθεσία και χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα.

Πρόκειται για δύο διαφορετικές υποθέσεις, σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, που φέρνουν ξανά στο προσκήνιο τις διαστάσεις της κατανάλωσης αλκοόλ από ανηλίκους.

 Στο νοσοκομείο δύο ανήλικοι από κατανάλωση αλκοόλ

Στο Ηράκλειο, 14χρονο κορίτσι βρέθηκε με την παρέα της σε πάρκο της πόλης, όπου συγκεντρώθηκαν, έχοντας προμηθευτεί αλκοόλ, για να διασκεδάσουν.

Ωστόσο, η ανήλικη αισθάνθηκε αδιαθεσία και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Βενιζέλειο για την παροχή ιατρικής βοήθειας.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο πατέρας του κοριτσιού, το οποίο είναι καλά και αναμένεται άμεσα να πάρει εξιτήριο.

Στο Ρέθυμνο, 17χρονος διασκέδαζε με την παρέα του σε κλαμπ της πόλης, όπου κατανάλωσε αλκοόλ, με αποτέλεσμα και εκείνος να χρειαστεί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, από όπου, μετά τις φροντίδες του ιατρικού προσωπικού, πήρε εξιτήριο.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του προσωρινά υπεύθυνου του κλαμπ, 26 ετών.

ΓΟΝΕΙΣ, ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ – ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Δστυχώς χρόνο με το χρόνο, ολοένα και περισσότερο αυξάνονται τα περιστατικά κατανάλωσης αλκοόλ από ανήλικα παιδιά, ενώ το όριο ηλικίας μειώνεται συνεχώς. Είναι σημαντικό να μιλήσεις νωρίς στο παιδί σου για το αλκοόλ. Θα το βοηθήσεις να συνειδητοποιήσει τις επιδράσεις και τις συνέπειές του και να κάνει επιλογές υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ Ας μην προσφέρουμε στα παιδιά αλκοόλ στις γιορτές και σε οικογενειακά τραπέζια ούτε ένα ποτηράκι, ιδιαίτερα σε μικρά παιδιά, που πολλές φορές μας το ζητούν επίμονα.

ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ;

Το αλκοόλ είναι μια εξαρτησιογόνα ουσία που μπορεί να βλάψει τον ανθρώπινο οργανισμό, ιδιαίτερα ενός μικρού παιδιού και μάλιστα σε υψηλά ποσοστά κατανάλωσης γίνεται και τοξικό.  Μπορεί να βλάψει το σώμα και τον εγκέφαλο ενός παιδιού που ακόμη αναπτύσσεται, φτάνοντας ακόμα και μέχρι το θάνατο. Όσο πιο μικρή η ηλικία, τόσο το χειρότερο.

ΟΥΤΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ΑΛΚΟΟΛ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Στα παιδιά ακόμα και μια μικρή ποσότητα αλκοόλ μπορεί να επιδρά σαν τη μεγαλύτερη στους ενήλικες, αφού δεν μεταβολίζεται από όργανα όπως το συκώτι, για να αποβληθεί από τον οργανισμό. Έτσι οι αρνητικές επιδράσεις μεγιστοποιούνται και σε περιπτώσεις υπερβολικής κατανάλωσης μπορούν να είναι ακόμα και μη αναστρέψιμες.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ

Τόσο από την οικογένεια, όσο και από το σχολείο τα παιδιά πρέπει να ενημερώνονται, από πολύ μικρή ηλικία, για το τι είναι το αλκοόλ, πως επιδρά στον οργανισμό μας και που μπορεί να οδηγήσει η ανεξέλεγκτη χρήση του. Η γνώση του παιδιού πάνω στο θέμα, θα το κάνει να αποκτήσει σωστή κρίση, ώστε να μην παραπληροφορηθεί από συνομηλίκους του αργότερα. Όταν γνωρίζω, δεν επηρεάζομαι!

Διαβάστε επίσης:

Οι τελευταίες στιγμές της Άννας Φρανκ – Τι συνέβη μετά τη σύλληψή της από την Γκεστάπο

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη Μαίρη Συνατσάκη να θηλάζει

Συγκλονίζουν οι γονείς της Τοπαλούδη για τα γενέθλιά της – «Ελένη μου, κοριτσάκι μου, ανθέ της Νιότης, θησαυρέ μου…»