“Κυρία Ευαγγελία είστε η ζωή μας…”: Το συγκινητικό σημείωμα μαθητών Ρομά στη δασκάλα τους

Τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου κάνει το συγκινητικό σημείωμα που έγραψαν οι μαθητές Δημοτικού σχολείου της Αττικής Αττικής στην αναπληρώτρια δασκάλα τους, την κυρία Ευαγγελία.

Οι μαθητές που είναι παιδιά Ρομά με αυτή τους την πράξη θέλησαν να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους προς την δασκάλα που δεν τους βάζει δύσκολες ασκήσεις για το σπίτι και τα αγαπά.

Ιδιαίτερη στιγμή είναι πως αν και το σημείωμα είναι ανορθόγραφο εντούτοις με το τρυφερό τους μυαλουδάκι δεν δίστασαν να καταγράψουν στο χαρτί τις σκέψεις τους για την δασκάλα που τα προσέχει και τους ανοίγει δρόμους προς τη γνώση συμβάλλοντας το δικό της λιθαράκι να ξεφύγουν από την προδιαγεγραμμένη πορεία που “επιβάλλει” ο τρόπος ζωής της φυλής τους.

Αυτό είναι το σημείωμα των παιδιών

Με τα κάτωθι λόγια ευχαρίστησαν την δασκάλα του “Κυρία Ευαγγελία, Σ΄αγαπάω πάρα πολύ και εσύ μας βάζεις εύκολες ασκήσεις και όλη η τάξη σ’ αγαπάμε τόσο πολύ. Είσαι η ζωή μας.”

Το σημείωμα το δημοσίευσε η κα Χριστίνα Νομικού στο Facebook και ανέφερε τα εξής: “Μιλώντας για δασκάλους-ες και μαθητές- τριες. Σημείωμα αγάπης που δίνει παιδί ρομά στην αναπληρώτρια δασκάλα του σε σχολείο κάπου στη Δυτική Αττική !
“Είστε η ζωή μας….” παιδιά που ξέρουν να αναγνωρίζουν και να ανταποδίδουν την αγάπη και τον σεβασμό και περιμένουν καρτερικά εκείνους που μπορεί ν’ αλλάξουν τη ζωή τους, ανοίγοντας δρόμους στη σκέψη τους, προσφέροντας γνώσεις και νέες μαθησιακές εμπειρίες.”

Δείτε το σχετικό post