Λαδένια Κιμώλου: Η ελληνική εκδοχή της πίτσας

Ώρα για πίτσα! Εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών και αδράξτε την ευκαιρία να περάσετε μαζί τους μια μέρα στον μαγικό κόσμο της κουζίνας. Σας προτείνουμε την τοπική παραδοσιακή συνταγή της όμορφης Κιμώλου, τη Λαδένια, που επί της ουσίας θα μπορούσε δικαίως να χαρακτηριστεί ως η ελληνική εκδοχή της πίτσας.

Υλικά:

Για την ζύμη
:

1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γραμ. μαγιά νωπή ή ένα φακελάκι ξερή
1 φλυτζάνι χλιαρό νερό
λίγο αλάτι

Για την γέμιση:

2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές φετούλες
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Eκτέλεση:

Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό στην περίπτωση της νωπής με την ξερή θα την ανακατέψετε απλά με το αλεύρι. Βάζουμε το αλεύρι σε μπωλ και ανοίγουμε στη μέση μια λακουβίτσα. Ρίχνουμε μέσα την μαγιά με το νεράκι σιγά-σιγά καθώς και το αλάτι. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε την ζύμη να διπλασιαστεί σε ζεστό μέρος. Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα την ζύμη, την απλώνουμε πιέζοντας με τα δάκτυλά μας για να πιάσει γύρω – γύρω όλη την επιφάνεια του ταψιού μας. Τοποθετούμε πάνω τα κρεμμύδια και από πάνω τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε μετά το ελαιόλαδο να πάει παντού. Την βάζουμε στο φούρνο για 45 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης:

Πατάτες τηγανητές με σάλτσα γιαουρτιού

Πεπόνι: Γνωρίστε το αντίπαλο δέος του καρπουζιού και φτιάξτε παγωτό!

Παγωτό γιαούρτι στρατσιατέλα