Λαχταριστές κοτομπουκιές στο φούρνο με κρούστα παρμεζάνας!

Σε ποιο παιδί δεν αρέσουν οι κοτομπουκιές; Βρήκαμε μια υπέροχη συνταγή όχι μόνο για να φτιάξετε  τις ωραιότερες κοτομπουκιές αλλά να είναι και υγιεινές, σπιτικές  στο φούρνο με εύκολο τρόπο και να εντυπωσιάσετε όχι μόνο τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους!

106273a48af9bfa877691aed15a32c66

Υλικά: (για 6 μερίδες)

3/4 στήθος κοτόπουλου

1 φλ. τσαγιού γαλέτα

2/3 φλ.τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1,5 κ.γ. μουστάρδα

χυμό από 1 λεμόνι

1 κ.γ. ξύσμα από λεμόνι ακέρωτο

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε μπουκιές, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα.

Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ καλά με σύρμα το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα. Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε τη γαλέτα, τη παρμεζάνα και το ξύσμα από το λεμόνι. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο και το περνάμε πρώτα από το μείγμα ελαιόλαδου – μουστάρδας και έπειτα από το μείγμα γαλέτας- παρμεζάνας.

Στρώνουμε σε ένα ρηχό ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε πάνω τις κοτομπουκιές χωρίς να ακουμπούν μεταξύ τους. Τις αφήνουμε στο ψυγείο 2 με 3 ώρες ώστε να σφίξει η κρούστα και έπειτα τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 2ο λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

parmesan-chicken-nuggets-21

Tip. Αν θέλετε να τις κάνετε πικάντικες μπορείτε να προσθέσετε στη γαλέτα, μπαχαρικά, όπως πάπρικά, κύμινο ή και τριμμένο τζίντζερ!

Συνοδεύστε τις ιδανικά με πράσινη σαλάτα και μαγιονέζα (ή κέτσαπ).