Λέρος: Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τα παιδιά που κακοποιήθηκαν από τους γονείς

Παρέμβαση της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσε το θέμα των φρικιαστικών καταγγελιών για κακοποίηση των 3 παιδιών στη Λέρο από τους γονείς τους.

Η ανώτατη εισαγγελέας έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελέα της Κω για:

1) Να εξεταστούν τα παιδιά από ειδικούς παιδοψυχιάτρους,

2) Να φύγουν από τη Λερο να εγκατασταθούν σε εδική δομή ώστε να λάβουν τη «φροντίδα» που απαιτείται και

3) Να ερευνηθεί εφόσον υπάρχει και τέταρτο μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, το οποίο πάσχει από νοητική στέρηση, αν και αυτό έχει κακοποιηθεί

Θείος των παιδιών: Είχα καταγγείλει την κακοποίηση και μου έλεγαν «δεν έχεις αποδείξεις» (video)

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε», ο εξάδελφος της μητέρας και θείος των παιδιών αποκαλύπτει πως πολλές φορές είχε επέμβει για την κακοποίηση που υφίστατο κυρίως το παιδί με τη νοητική υστέρηση, το οποίο είναι σήμερα 22 ετών.  Η βαναυσότητα με την οποία χτυπούσε ιδίως το παιδί με τη νοητική υστέρηση ήταν τέτοια που είχε φτάσει να του σπάσει στο κεφάλι μια ξύλινη παλιά καρέκλα, ενώ το ξύλο με την γκλίτσα ήταν καθημερινό.

Πέρυσι, όταν το κορίτσι ήταν 13 ετών, είχε μεταφερθεί στην Αθήνα στο νοσοκομείο Παίδων. Εκεί, κι ενώ η μητέρα του είχε βγει για λίγο έξω από το δωμάτιο εκμυστηρεύτηκε στη θεία και σύζυγο του εξαδέλφου της μητέρας τη φρίκη που βίωνε. Το κορίτσι μίλησε στη θεία της κρυφά για τη σεξουαλική κακοποίηση αναφερόμενη μόνο στον εαυτό της, χωρίς να της πει κάτι για τα αδέλφια της.

Τότε, η θεία μαζί με τον σύζυγό της κατήγγειλαν το περιστατικό στο Χαμόγελο του Παιδιού, το οποίο και έκανε τα όσα προβλέπονται από τον νόμο, σύμφωνα και με την ανακοίνωσή του. Τότε, όπως καταγγέλλει, ο θείος των παιδιών, οι αρχές του ζητούσαν αποδείξεις!

Είχαν καταγγείλει τα όσα συνέβαιναν αλλά οι αρμόδιοι αδιαφορούσαν

«Έκανα καταγγελίες και μου έλεγαν δεν έχεις αποδείξεις» είπε χαρακτηριστικά, ενώ ο ίδιος τόνισε ότι έμεινε έκπληκτος όταν έμαθε ότι το κορίτσι επέστρεψε στη Λέρο. «Εγώ θέλω να μάθω τι κάνανε οι κοινωνικοί φορείς για το παιδί. Εγώ περίμενα το παιδί να μην γυρίσει στη Λέρο…» συμπλήρωσε ο θείος.

Όσο για τη μητέρα, είπε: «Μην νομίζετε ότι είναι καλά η γυναίκα του, η πρώτη που πρέπει να πάει σε ψυχίατρο είναι η γυναίκα του», επειδή έτρωγε πάρα πολύ ξύλο, ενώ κατά την άποψή του το παιδί που αντιμετωπίζει προβλήματα τα απέκτησε εξαιτίας της βαναυσότητας με το οποίο το χτυπούσε ο πατέρας, ο οποίος σε όποιον τολμούσε να του πει κάτι έλεγε: «Στην οικογένειά μου κάνω κουμάντο εγώ».

Ο εξάδελφος της μητέρας, τόνισε ότι η καταγγέλλουσα ήταν η αδελφή της μητέρας.