Μακαρονάδα με σάλτσα κρεμμυδιών

Μετά το φαγοπότι των εορτών καλό θα είναι να αποτοξινωθούμε από την κρεατοφαγία και να φάμε μια ελαφριά μακαρονάδα. Εμείς τη συνοδεύουμε με μια εναλλακτική σάλτσα κρεμμυδιών που είναι σκέτη απόλαυση!

Υλικά:

1 πακέτο σπαγγέτι
8 κουταλιές σούπας λάδι
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα (και 3 εκ από το πράσινο μέρος)
300 γρ. κρεμμύδια τριμμένα
4 πράσα ψιλοκομμένα
3 κουταλιές σούπας μαϊντανό
250 γρ. κρέμα γάλακτος
Αλάτι
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Βράζουμε για 2 λεπτά το τριμμένο κρεμμύδι και το σουρώνουμε. Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα με το λάδι για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας ½ φλιτζάνι νερό και έχοντας την κατσαρόλα σκεπασμένη. Προσθέτουμε τα τριμμένα κρεμμύδια και το αλάτι και τ’αφήνουμε στη φωτιά άλλα 10 λεπτά μέχρι να πιούν όλο το νερό τους. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό. Σβήνουμε τη φωτιά, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στο μάτι της κουζίνας για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με το τυρί και το μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.