Μαμά μαθητή ΑμεΑ: “Κάθομαι κάθε μέρα με το παιδί μου στο θρανίο στην Α Δημοτικού γιατί δεν έχει έρθει ακόμη παράλληλη στήριξη”

Ο πρώτος μήνας της φετινής σχολικής χρονιάς ολοκληρώνεται αλλά όπως καταγγέλει η μαμά μαθητή ΑμεΑ τα προβλήματα και οι ελλείψεις στα σχολεία είναι πολλά με αποκορύφωμα τη περίπτωση του δικού της παιδιού που είναι αναγκασμένη να παραμένει μαζί του στο σχολείο λόγω μη ύπαρξης ειδικού βοηθού για την παράλληλη στήριξη.

 “Κάθομαι κάθε μέρα με το παιδί μου στο θρανίο στην Α Δημοτικού γιατί δεν έχει έρθει ακόμη βοηθός”

Όπως κατήγγειλε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» η κ. Μόρφη Παπαδοπούλου, μητέρα μαθητή με τετραπληγία, από τη στιγμή που  στο σχολείο που φοιτά το παιδί της, δεν υπάρχει ένας ειδικός να του παρέχει παράλληλη στήριξη κατά τη διάρκεια των μαθημάτων είναι αναγκασμένη να παραμένει η ίδια στο σχολείο όλη μέρα προκειμένου να βοηθήσει το παιδί της.

«Είναι η 4η βδομάδα που πηγαίνω και εγώ 1η δημοτικού μαζί με τον γιο μου, είμαι η βοηθός του.

Έχουμε περάσει από ΚΕΣΥ έχει εγκριθεί η αίτηση, όλα τα χαρτιά δηλώνουν ότι κρίνεται απαραίτητο να είναι ένα ΕΒΠ – ειδικό βοηθητικό προσωπικό –  30 ώρες την εβδομάδα. Μετά την τελευταία τροποποίηση της νομοθεσίας έχει βγει ότι να είναι ένα ΕΒΠ σε κάθε σχολείο και στο δικό μας το σχολείο υπάρχουν 4 παιδιά.

Ο γιος μου είναι σε καρότσι και χρειάζεται βοήθεια και τις 6 ώρες, είτε για να πάει τουαλέτα, είτε για να βγάλει ένα βιβλίο, οτιδήποτε», ανέφερε αρχικά η κ. Παπαδοπούλου.

Για το εάν θα πρέπει το παιδί να πάει σε ένα ειδικό σχολείο η κ. Παπαδοπούλου επεσήμανε και διευκρίνισε ότι, «το ότι ένα παιδί έχει κινητικά προβλήματα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάει σε ειδικό σχολείο. Στα ειδικά σχολεία πηγαίνουν παιδάκια που έχουν για παράδειγμα αυτισμό, ή χρειάζονται μία άλλη φροντίδα. Ο γιος μου έχει μόνο κινητικό πρόβλημα».

Η καταγγελία της μητέρας

Διαβάστε επίσης:

Ασύλληπτη τραγωδία στα Χανιά: 36χρονος μπαμπάς 2 παιδιών έκοψε κατά λάθος το κεφάλι του με αλυσοπρίονο

“Όταν πρόκειται για την υγεία του παιδιού μου επιλέγω… να ενημερώνομαι από πιο έγκυρη πηγή, τον παιδίατρό μου”

Αγροτικό IX παρέσυρε και τραυμάτισε 13χρονο μαθητή που κατέβηκε από το σχολικό

Η Kεραμέως περνά στην αντεπίθεση κατά των εκπαιδευτικών που διαφωνούν με το θεσμό του «μέντορα» στα σχολεία