Μάθημα αυνανισμού διδάσκεται στα βρετανικά σχολεία για την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των μαθητών

Θύελλα αντιδράσεων προκλήθηκε στη Βρετανία με αφορμή την εισαγωγή του μαθήματος αυνανισμού σε περισσότερα από 240 δημοτικά σχολεία στο πλαίσιο της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των μαθητών ηλικίας 6 έως 10 ετών.

Τι διδάσκονται οι μαθητές την ώρα του μαθήματος

Στο μάθημα που φέρει τον τίτλο «Αγγίζοντας τον Εαυτό μου»,  οι δάσκαλοι καλούνται να διδάξουν μεταξύ άλλων στους μαθητές τους ότι «πολλοί άνθρωποι αρέσκονται στο να γαργαλάνε ή να χαϊδεύουν τον εαυτό τους γιατί αισθάνονται ωραία», ακόμη και να αγγίζουν τα «ευαίσθητά τους σημεία». Οι δάσκαλοι πρέπει να εξηγήσουν στους μικρούς μαθητές των πρώτων τάξεων του Δημοτικού  ότι αυτό είναι «πολύ φυσιολογικό», παρά το ότι «κάποιοι άνθρωποι μπορεί να πουν ότι αυτό είναι χυδαίο».

Φυσικά οφείλουν να προειδοποιήσουν τα παιδιά ότι δεν είναι «ευγενικό» να αγγίζουν τον εαυτό τους στην τάξη ή σε δημόσια θέα και ότι πρέπει να το κάνουν «μόνο» όταν είναι «μόνοι, ίσως στο μπάνιο ή στο κρεβάτι».

Οι αντιδράσεις των γονέων

Πολλοί γονείς είναι σοκαρισμένοι από το πρόγραμμα, λέγοντας ότι παιδιά τέτοιων ηλικιών δεν πρέπει να εκτίθενται σε θέματα για ενήλικους, όπως ο αυνανισμός. Κάποιοι μάλιστα πήραν τα παιδιά τους από τα σχολεία που διδάσκεται το πρόγραμμα.

Είναι ο αυνανισμός θέμα ταμπού για τους μαθητές;

Το Συμβούλιο της Επαρχίας Warwickshire, όπου εφαρμόζεται το πρόγραμμα, ισχυρίζεται ότι τα μαθήματα απλώς μαθαίνουν στα παιδιά πώς να «ξεχωρίσουν το ανάρμοστο άγγιγμα και τις ιδιωτικές από τις δημόσιες συμπεριφορές».

Ένας μάλιστα από τους εμπνευστές του προγράμματος, ο εκπαιδευτικός σύμβουλος Jonny Hunt, τόνισε ότι «όσο άβολο και αν το βρίσκουν οι ενήλικες, τα παιδιά κάθε ηλικίας θα αγγίζονται κάποιες στιγμές».