Μαθητές από το Ωραιόκαστρο πρόσφεραν τα χρήματα από τα κάλαντα σε ξενώνα φιλοξενίας παιδιών!

Μέρες αγάπης και αλληλεγγύης είναι αυτές που διανύουμε και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να νιώσουμε το πνεύμα της προσφοράς από το να δώσουμε σε εκείνους που έχουν πραγματικές ανάγκες.

Για άλλη μια χρονιά, μαθητές από το 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου μας θύμισαν ότι δεν χρειάζονται πολλά για να κάνεις κάποιον χαρούμενο. Λίγη θέληση και αγάπη, αρκούν…

Την καθιερωμένη, λοιπόν, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, προσφορά τροφίμων έκαναν και φέτος οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Περιβαλλοντικής Ομάδας και της ομάδας Διαμεσολάβησης του 2ου Λυκείου Ωραιοκάστρου.

Με τα χρήματα που συγκέντρωσαν οι μαθητές από τα κάλαντα των Χριστουγέννων, αγοράσθηκαν τρόφιμα και προσφέρθηκαν στην Αρσις Ξενώνας Προσωρινής Φιλοξενίας Παιδιών & Εφήβων σε κίνδυνο, καθώς και στην τράπεζα τροφίμων του Αγίου Αθανασίου Παλαιοκάστρου.

Μια δραστηριότητα που αναδεικνύει τις αξίες της αλληλεγγύης, του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ζωής, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ενσωμάτωσης, της ανοχής και φυσικά του εθελοντισμού.

Μια δραστηριότητα, που πλέον τείνει να γίνει ένας μικρός θεσμός τόσο στη μικρή σχολική κοινωνία του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου, όσο και στο ίδιο το Ωραιόκαστρο.