Μαθητές επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Χανίων με μια επιστολή για ασφαλείς μετακινήσεις στην πόλη

Μια όμορφη πρωτοβουλία ανέλαβαν σήμερα οι μαθητές της Δ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων επισκεπτόμενοι το δήμαρχο των Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, για να του παραδώσουν μια επιστολή με τις προτάσεις τους ώστε να βελτιωθεί το κυκλοφοριακό της πόλης και να εξασφαλιστεί η ασφαλής μετακίνηση μικρών και μεγάλων.

Με αφορμή την  Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας  που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 22 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές στο πλαίσιο του μαθήματος της κυκλοφοριακής αγωγής έγραψαν τις προτάσεις τους για την βελτίωση του κυκλοφοριακού της πόλης και έφτασαν στο Δημαρχείο με τα ποδήλατά τους, συνοδεία της Τροχαίας Χανίων, εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού και μελών της Συλλογικότητας “Ποδηλάτρεις”.

Ο δήμαρχος κος Σημανδηράκης, συνεχάρη τόσο τους μικρούς μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς για την πρωτοβουλία τους και αφού άκουσε τα αιτήματα των παιδιών, τα διαβεβαίωσε ότι στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής είναι η ενθάρρυνση της ήπιας κινητικότητας στην πόλη και η προώθηση των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, μέσα από στοχευμένες δράσεις.

Μάλιστα, οι μαθητές πρότειναν στον κ. Σημανδηράκη και στον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Στέλιο Μιχαηλάκη, να τα ακολουθήσουν με τα ποδήλατά τους κατά την επιστροφή τους στο σχολείο, πρόταση, που ο Δήμαρχος Χανίων, αποδέχτηκε με χαρά.

Οι μαθητές στο κλείσιμο της επιστολής τους εύχονται στο Δήμαρχο τα εξής: “Μακάρι, κύριε Δήμαρχε, να καταφέρετε να κάνετε τα όμορφα Χανιά μας μια πόλη ασφαλή για εμάς τα παιδιά, με πάρκα, ποδηλατόδρομους, αθλητικούς χώρους και πράσινο.”

Μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή με τις προτάσεις των μαθητών στον ακόλουθο σύνδεσμο ΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΝΙΩΝ