Νίκαια: Αυτό είναι το νεογέννητο μωράκι που ήθελε να πουλήσει η 19χρονη μητέρα του

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Κρατικού Νίκαιας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή το νεογνό της 19χρονης μητέρας που όπως η ίδια παραδέχθηκε επρόκειτο να πουλήσει σε μια άλλη γυναίκα.

Η ταυτότητα του νεογέννητου μωρού

To υγιέστατο νεογέννητο 12 ημερών αγοράκι και βάρους 2.600 γραμμαρίων,  παραμένει -μετά από εισαγγελική εντολή – υπό την ασφαλή προστασία και περιποίηση του προσωπικού του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας.

Σήμερα το επισκέφθηκε στο νεογνολογικό τμήμα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, καθώς ήθελε να ενημερωθεί για την υπόθεση, αλλά και να συγχαρεί το προσωπικό για την ετοιμότητα που επέδειξε στο να αποκαλυφθεί η απάτη και να μην πουληθεί τελικά το βρέφος από την ίδια του τη μητέρα:

“Συγχαρητήρια στο προσωπικό του Νοσοκομείου Νίκαιας, που αν και αποδεκατισμένο, δεν επέτρεψε ένα ακόμη βρέφος να γίνει προϊόν εκμετάλλευσης. Το βρέφος φιλοξενείται στη Μονάδα Νεογνών σε άριστη κατάσταση”, τόνισε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Δείτε το βίντεο με την επίσκεψη του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ στη Μονάδα Νεογνών του Νοσοκομείο Νίκαιας

Τι δήλωσε στο Infokids.gr γυναικολόγος του Γενικού Κρατικού Νίκαιας

Ο γυναικολόγος του Γενικού Κρατικού Νίκαιας Αλέξης Τσοχρίνης που εφημέρευε την ημέρα που γέννησε η 19χρονη δήλωσε αποκλειστικά στο Infokids.gr

«Εφημέρευα τη συγκεκριμένη ημέρα που ανακαλύφθηκε η απάτη. Η γυναίκα, καταγωγής Ρομά, δήλωσε προφορικά ψευδή στοιχεία κατά τον τοκετό, αναφέροντας ψευδώς ότι είναι και ο δεύτερος τοκετός, αντί για τέταρτος.
Ως είθισται ζητήσαμε τα επίσημα έγγραφα όπως ταυτότητα, ΑΜΚΑ και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Την επόμενη ημέρα μάς προσκόμισε ταυτότητα άλλης γυναίκας, επίσης Ρομά, ηλικίας 30 ετών, λέγοντας ότι αυτά ειναι τα στοιχεία της.

Η μαία μας, όμως κατάλαβε την απάτη, καθώς η φωτογραφία δεν ταίριαζε με το προφίλ της γυναίκας. Κατόπιν τούτου, το νεογνό μεταφέρθηκε στη μονάδα νεογνών και ενημερώθηκε η κοινωνική υπηρεσία, καθώς και η αστυνομία, που ανέλαβε τις έρευνες.

Το νεογνό παραμένει στη μονάδα νεογνών του νοσοκομείου μας, σύμφωνα και με την εισαγγελική παρέμβαση, η λεχωίδα παρέμεινε για δύο 24ωρα μετά τον τοκετό, φρουρούμενη, αφού είχε ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή η αστυνομία για το περιστατικό. Μετά την έξοδο της με εξιτήριο, συνοδεία αστυνομικών μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας.