Με αυτά τα βιβλία, τα παιδιά Δημοτικού θα γίνουν αστέρια στο μάθημα της Γλώσσας

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και σιγα σιγά οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τα μαθήματα του σχολείου.

Πρωταγωνιστές όπως πάντα τα πρωτάκια αλλά και τα εκτάκια για διαφορετικούς λόγους. Οι μαθητές της Α Δημοτικού πρώτη φορά καλούνται να προσαρμοστούν σε ένα οργανωμένο πρόγραμμα διδασκαλίας και μελέτης που καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα μαθημάτων. Στον αντίποδα οι μαθητές της ΣΤ Δημοτικού που φέτος ολοκληρώνουν τη φοίτησή τους στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και προετοιμάζονται για την ένταξη τους στην δευτεροβάθμια.

Όλα τα μαθήματα του Δημοτικού είναι σημαντικά όμως ιδιαίτερη βαρύτητα έχει αυτό της Γλώσσας. Η διδασκαλία της Γλώσσας σε όλες τις τάξεις αποσκοπεί στο να εξοικειωθούν οι μαθητές με τη γραμματική και το συντακτικό, να γνωρίσουν τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας, να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιο τους και να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην παραγωγή λόγου. Ζητούμενο δεν είναι μόνο να γράφει το παιδί εκθέσεις και περιλήψεις αλλά να αντιληφθεί την ουσία και τη δομή των ελληνικών ώστε να την χειρίζεται αριστοτεχνικά τόσο στον προφορικό όσο και στο γραπτό λόγο.

Αυτό είναι το μυστικό για Άριστα 10 στη Γλώσσα

Αν λοιπόν θέλετε το παιδί σας να κατανοήσει το μάθημα της Γλώσσας και να εξασκηθεί πέρα από την βασική ύλη που διδάσκεται στο σχολείο, η σειρά βιβλίων “Μαθαίνω και Εξασκούμαι στη Γλώσσα” που απευθύνεται ξεχωριστά για όλες τις τάξεις του Δημοτικού είναι το εκπαιδευτικό βοήθημα που δεν πρέπει να λείπει από την βιβλιοθήκη του μαθητή.

Πρόκειται για μια αξιόλογη σειρά βοηθημάτων για τη Γλώσσα που ανταποκρίνεται πλήρως στις γλωσσικές ανάγκες και το γνωστικό επίπεδο κάθε μαθητή. Μέσα από πλούσιο ασκησιολόγιο και κείμενα που εναρμονίζονται πλήρως με το αντίστοιχο σχολικό βιβλίο, οι μαθητές εξασκούνται στα γραμματικοσυντακτικά φαινόμενα μέσα από ευκολομνημόνευτους κανόνες και παραδείγματα εφαρμογής που δεν αφήνουν περιθώρια για κενά ή απορίες, καταπιάνονται με ασκήσεις γραμματικήςορθογραφίας και λεξιλογίου ώστε να ενδυναμώσουν τον γλωσσικό τους πλούτο και να διακρίνονται για τα ορθογραφημένα και συντακτικά ορθά γραπτά τους.

Κάθε τεύχος ολοκληρώνεται με την ενότητα “Η Γραμματική μου’ όπου παρουσιάζονται όλα τα γραμματικά φαινόμενα σε εποπτικούς πίνακες ενώ κάθε βιβλίο περιέχει και φύλλα αξιολόγησης ώστε οι μαθητές να τεστάρουν τις γνώσεις τους, ανακεφαλαιώνοντας τα όσα έμαθαν μέσα από ασκήσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τέλος του βιβλίου δίδονται όλες οι απαντήσεις των ασκήσεων ώστε να μπορεί ο γονιός να ελέγχει τα γραπτά του παιδιού και να το βοηθά να διορθώσει τα λάθη που τυχόν έκανε.

Ποτέ ξανά λάθη στην ορθογραφία και γραπτά εκτός θέματος

Τα βιβλία της σειράς ξεχωρίζουν για τον έξυπνο τρόπο με τον οποίο έχουν γραφτεί από τις Γιώτα Γκότση και Βασιλική Τσουρή καθώς θέλησαν να παραδώσουν στους μαθητές 6 εκπαιδευτικά βιβλία οδηγούς για το μάθημα της Γλώσσας που σε καμιά περίπτωση δεν κουράζουν τους μαθητές αλλά αντιθέτως τους καλούν να γίνουν συνοδοιπόροι στο ταξίδι της μάθησης, βιωματικά και προπαντός καθόλου βαρετά!

Αν, λοιπόν, θέλετε τα παιδιά σας να μιλάνε και να γράφουν σωστά Ελληνικά, τα εκπαιδευτικά βιβλία “Μαθαίνω και Εξασκούμαι στη Γλώσσα”  που κυκλοφορούν από την Ελληνοεκδοτική είναι η βάση που θα χτίσει το λαμπρό γλωσσικό τους μέλλον. Ακολουθώντας τη φιλοσοφία όσο περισσότερη εξάσκηση κάνει ο μαθητής τόσο το καλύτερο, μέσα από τα εν λόγω βιβλία είναι σίγουρο ότι το παιδί θα μπορέσει να κατανοήσει και να αφομοιώσει πλήρως την ύλη του μαθήματος, να καλύψει τυχόν απορίες που δεν έθεσε στην τάξη και συνάμα να θέσει τις βάσεις για να ξεχωρίζουν τα γραπτά κείμενά του.

Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά!