Με αυτό το διαδραστικό βιβλίο η Φυσική θα γίνει το αγαπημένο μάθημα των παιδιών

Η Φυσική είναι ένα μάθημα που μπορεί να συναρπάσει τα παιδιά. Το «κλειδί» βέβαια είναι να μπορέσουν να συλλάβουν τη φιλοσοφία της από την αρχή. Κάτι που εύκολα μπορείτε να το αναλάβετε εσείς και να οδηγήσετε το παιδί σας στο μαγικό κόσμο της Φυσικής, ακόμα κι αν για το μικρό σας μαθητή της Β’ Γυμνασίου, η Φυσική αποτελεί «εφιάλτη».

Μπορεί το σχολικό βιβλίο να του φαίνεται μπερδεμένο και να μην μπορεί να κατανοήσει την ορολογία του, πράγμα που δεν μπορεί κανείς να επικρίνει. Το θέμα είναι τι γίνεται τότε; Ποια λύση μπορεί να δοθεί; Εμείς διαβάσαμε το νέο διαδραστικό βιβλίο Φυσικής με την υπογραφή δυο παγκόσμιων εκδοτικών οργανισμών – National Geographic και Klett – και καταλάβαμε ότι είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται ο μαθητής μας.

Γνωρίστε το νέο βιβλίο Φυσικής που απογειώνει τις σχολικές επιδόσεις

 

Προσωπικά, θα σας επιβεβαιώσω ότι το παιδί θα κατανοήσει με απλό και εύκολο τρόπο τη διδακτέα ύλη της Φυσικής και θα γνωρίσει τη μαγεία των θετικών επιστημών στην πράξη μέσα από αυτό το πρωτοποριακό βοήθημα Φυσικής Β’ Γυμνασίου, που συνδυάζει τη μάθηση με τις δυνατότητες της τεχνολογίας.

Ξεχάστε τα ξεπερασμένα σχολικά βοηθήματα (ή κοινώς λυσάρια) που το μόνο που προσέφεραν στο μαθητή ήταν οι λύσεις των ασκήσεων του σχολικού βιβλίου και μια αναπαραγωγή της θεωρίας.

Η νέα γενιά σχολικών βοηθημάτων πάει τη διδασκαλία ένα βήμα πιο πέρα και στοχεύει να γνωρίσει αφενός και να αγαπήσει αφετέρου το παιδί το μάθημα τόσο μέσα από την θεωρία που παρουσιάζεται αναλυτικά χωρίς όμως να τον μπερδεύει με δυσνόητο κείμενο όσο και μέσα από πλήθος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων κατανόησης άμεσα συνδεδεμένες με την καθημερινότητα αλλά και εντυπωσιακά πειράματα που δεν απαιτούν εξεζητημένα υλικά και μπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή στο σπίτι.

Η προσεγμένη έκδοσή του που έχει δημιουργηθεί από μια ομάδα έγκριτων Ελλήνων επιστημόνων και αξιολογήθηκε από 670 Έλληνες καθηγητές Φυσικής, αποτελεί ό,τι καλύτερο στο χώρο της διδασκαλίας της Φυσικής και αναμφίβολα αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια κάθε μαθητή.

Τι γίνεται όταν η τεχνολογία συναντά τη Φυσική;

Το βιβλίο εκτός από την έντυπη μορφή του είναι διαθέσιμο και σε ψηφιακή μορφή, συνοδεύεται από ένα πλούσιο ασκησιολόγιο που θα βοηθήσει το παιδί να τεστάρει ότι αφομοίωσε σωστά τη θεωρία, έχει τις λύσεις των ασκήσεων του σχολικού βιβλίου ενώ προτείνει και μια σειρά από πειράματα για να ανακαλύψει ο μαθητής την διασκεδαστική πλευρά της επιστήμης.

 

Τα πλεονεκτήματα δεν σταματούν εδώ

Στα πλεονεκτήματα της έκδοσης είναι η έξυπνη εικονογράφησή του που δεν θυμίζει σε τίποτα σχολικό βιβλίο αντιθέτως προ(σ)καλεί το μαθητή να το διαβάσει όχι μόνο για λόγους μαθήματος αλλά και ευχαρίστησης.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι το παιδί στην ψηφιακή έκδοση μπορεί να ακούσει τη θεωρία μέσα από ακουστικά αρχεία, να βρει βίντεο-πειράματα, ανακεφαλαιωτικά βίντεο, animation και προσομοιώσεις, καθώς και να έχει πρόσβαση στο εικονικό εργαστήριο πειραμάτων για την εκτέλεση πειραμάτων σε περιβάλλον 3D, AR και VR.

Με άλλα λόγια, η δύναμη της τεχνολογίας υπηρετεί τους σκοπούς της μάθησης και κάπως έτσι ο μαθητής μαθαίνει τη Φυσική με έναν τρόπο που μόνο βαρετός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Αν όσα σας είπαμε σας κέντρισαν το ενδιαφέρον τότε μπορείτε να ξεφυλλίσετε το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου πατώντας εδώ και είμαστε σίγουροι ότι θα σας εντυπωσιάσει όσο και εμάς. Σας το προτείνουμε και μάλιστα αξίζει να το αποκτήσετε με την πρώτη ευκαιρία καθώς για όλη τη φετινή σχολική χρονιά θα διατίθεται σε τιμή άκρως προσιτή.