«Με έδιωξαν από δυο μαιευτήρια και γέννησα στο… αυτοκίνητο»: Η απίστευτη καταγγελία μιας λεχώνας

H Ελίζα Βαλαβάνη στις 6 Αυγούστου έφερε στον κόσμο την μονάκριβη κόρη της Μαρία Ελένη μετά από μια απίστευτη ταλαιπωρία και ένα αλαλούμ καθώς την έδιωξαν από δυο νοσοκομεία με την αιτιολογία ότι δεν είναι ακόμα έτοιμη να γεννήσει και η ίδια κατέληξε να γεννήσει στο αυτοκίνητο.

Η ίδια εξιστόρησε την περιπέτειά της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star σε μια προσπάθεια να αναδείξει τα όσα τραγικά πέρασε μέχρι να γεννήσει – ευτυχώς χωρίς να προκληθεί κίνδυνος για την υγεία του μωρού της – αλλά και για να καταγγείλει τη συμπεριφορά των μαιευτηρίων.

«Δε με βάζανε μέσα σε κανένα από τα 2 μαιευτήρια . Γέννησα 55 λεπτά αφότου με έδιωξαν από το τελευταίο»

«Το θυμάμαι και δε μπορώ να συνέλθω. Με πιάνει τρόμος όταν το θυμάμαι» η Ελίζα Βαλαβάνη.

«Δε με βάζανε μέσα. Δεν έφευγα. Τους έλεγα αν φύγω θα γεννήσω στον δρόμο. Αυτό κράτησε μέχρι τις 10 τη νύχτα. Εγώ γεννούσα και μου έλεγαν ότι δε γεννούσα. Απόδειξη ήταν ότι γέννησα 55 λεπτά αφότου με έδιωξαν από το τελευταίο νοσοκομείο».

Η μητέρα όπως καταγγέλλει επισκέφθηκε και δεύτερο δημόσιο νοσοκομείο. Και από εκεί όπως ισχυρίζεται την έδιωξαν.

Πήγε σε σπίτι φίλης στον Πειραιά. Τη συνέχεια δεν την πίστευε ούτε η ίδια η μητέρα καθώς μέσα σε ελάχιστα λεπτά έσπασαν τα νερά.

Η οικογένεια ζήτησε βοήθεια από την αστυνομία προκειμένου να φτάσουν γρήγορα σε μαιευτήριο:

«Έπαθα σοκ. Ήμουν σίγουρη ότι δε θα προλάβω να γεννήσω σε νοσοκομείο σαν άνθρωπος. Περνώντας από Συγγρού μπαίνοντας στην Καλλιρόης άρχισε η εξώθηση. Δε μπορούσα να το ελέγξω. Λίγο πριν φτάσω στο νοσοκομείο γέννησα στο αυτοκίνητο».

Η μπέμπα γεννήθηκε στις 6 Αυγούστου και χαίρει άκρας υγείας.  Η μητέρα της θέλει να αποδοθούν ευθύνες για τα όσα πέρασε.