Με μία ταινία μυθοπλασίας και τρία ντοκιμαντέρ μικρού μήκους συνεχίζεται το φεστιβάλ CineDoc Kids (4-5/3)

Το Σαββατοκύριακο 4 & 5 Μαρτίου το Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου Αθηνών, CineDoc Kids συνεχίζει στον κινηματογράφο Δαναό με μια ταινία μυθοπλασίας και τρία ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που απεικονίζουν τη ζωή μέσα από τα μάτια παιδιών και εφήβων σε διαφορετικά μέρη της γης.

Η νορβηγική ταινία «Απόλυτα Αληθινή Αγάπη» διηγείται την ιστορία της 10χρονης Άννε που ερωτεύεται τον Γιέργκεν, το καινούργιο αγόρι στο σχολείο της. Υπάρχει, όμως, έρωτας σε αυτή την ηλικία και μέχρι πού μπορεί να φτάσει κανείς στο όνομα της αγάπης; Η ταινία απαντά στα παραπάνω ερωτήματα με παιδική αμεσότητα. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει βιωματικό εργαστήριο κινηματογράφου με τον σκηνοθέτη Πιέρρο Ανδρακάκο.

«Απόλυτα, αληθινή αγάπη»

Τι κοινό μπορεί να έχουν η Νάστια από τη Ρωσία, ο Τσικάρα από την Ιαπωνία και ο Ρούμπεν από τη Δανία; Την αγάπη και την προσήλωση στο στόχο τους! Έτσι, την Κυριακή 5 Μαρτίου θα μας συντροφεύσουν τρεις ταινίες μικρού μήκους αφιερωμένες σε παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό και το χορό. Η ταινία «Βαρικέλλα» διηγείται την ιστορία δύο αδερφών που φοιτούν στη φημισμένη Ρωσική Ακαδημία Μπαλέτου, που έχουν κοινό όνειρο να γίνουν κορυφαίες μπαλαρίνες. Ο «Τσικάρα – Ο γιος του παλαιστή Σούμο» μας έρχεται από τη μακρινή Ιαπωνία και περιγράφει τις προσπάθειες του Τσικάρα να γίνει ένας πετυχημένος παλαιστής του Σούμο, όπως ο πατέρας του. Και η ταινία «Πρωταθλητής Ξιφασκίας» ακολουθεί τον 7χρονο Ρούμπεν από τη Δανία που ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει μερικούς από τους καλύτερους ξιφομάχους της Ευρώπης. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση και διαδραστική παρουσίαση με την Ολυμπιονίκη Ξιφασκίας, Δήμητρα Μαγκανουδάκη, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας.

Επιπλέον, για ένα ακόμη Σαββατοκύριακο παιδιά από την 13μελή παιδική επιτροπή του CineDoc Kids θα βρίσκονται στον κινηματογράφο Δαναό για να καλωσορίσουν το κοινό και να παρουσιάσουν τις ταινίες. Η παιδική κριτική επιτροπή του φεστιβάλ αποτελείται από παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου από σχολεία της Αττικής, που έχουν επιλεγεί και συμμετέχουν ενεργά στην αξιολόγηση των ταινιών του φεστιβάλ και στη βράβευση της καλύτερης ταινίας.

Η ανακοίνωση του βραβείου Καλύτερης Ταινίας CineDoc Kids θα γίνει την Κυριακή 19 Μαρτίου στον κινηματογράφο Δαναό.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των προβολών του Φεστιβάλ στον κινηματογράφο Δαναό

Ώρα προβολών: 16.00

Τιμή εισιτηρίου: 6€
Τιμή εισιτηρίου ομαδικού/οικογενειακού +4 άτομα: 4€

Το Infokids.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ CineDoc Kids

CineDoc Kids
Στησιχόρου 5, Αθήνα
Τηλ: 210 72 11 073
E-mail: info@cinedoc.gr
www.cinedoc.gr/kids