Μια μητέρα εξηγεί: «Γιατί θέλω να μεταδώσω ζωντανά τη γέννηση του μωρού μου»

Μία έγκυος blogger από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας που ονομάζεται Adele Barbaro, πρωταγωνιστεί σε τίτλους άρθρων στο διαδίκτυο, ύστερα από την ανακοίνωση ότι θα μεταδώσει ζωντανά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της.

Σε δηλώσεις της εξηγεί ότι έχει αποφασίσει να μοιραστεί την εμπειρία της «έτσι ώστε κι άλλες γυναίκες και άνδρες να έχουν μια πραγματική εικόνα για τη γέννηση του παιδιού τους από την αρχή μέχρι το τέλος της διαδικασίας. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα οδηγήσει σε κάποια ενημέρωση για όλα τα διαφορετικά στάδια του τοκετού και για τυχόν απρόβλεπτους παράγοντες σχετικά με το τι μπορεί να συμβεί».

Η Adele εξηγεί ότι η πρώτη φορά που γέννησε ήταν πολύ διαφορετική, επειδή είχε ένα συγκεκριμένο πλάνο τοκετού: «Περίμενα ότι ο τοκετός θα με κάνει να αισθάνομαι δυνατή, χαρούμενη και υπερήφανη. Όμως, δεν ήμουν καλά ενημερωμένη και σίγουρα καθόλου προετοιμασμένη για μια επείγουσα καισαρική τομή, όταν το μόνο που ήθελα ήταν ένας ήρεμος, φυσιολογικός τοκετός. Αισθάνθηκα απογοητευμένη, αισθάνθηκα σαν να έχω αποτύχει στο ρόλο μου ως μητέρα πριν καν τον αναλάβω. Και όλα αυτά επειδή δεν μπόρεσα να περάσω τους πόνους της γέννας και να έχω έναν φυσιολογικό τοκετό. Απογοήτευσα τον εαυτό μου επειδή είχα μεγάλες προσδοκίες».

Επιπλέον, πιστεύει ότι ο κόσμος εστιάζει υπερβολικά στις λεπτομέρειες του πώς καταφέρνουν να γεννήσουν οι γυναίκες: «Θεωρώ ότι σήμερα δίνεται μεγάλη έμφαση στο αν η μητέρα είχε επισκληρίδιο για τον πόνο, αν ο τοκετός ήταν φυσιολογικός ή με καισαρική τομή, πόσο γρήγορη ήταν όλη η διαδικασία κ.ά., όταν πραγματικά το μόνο που έχει σημασία είναι ότι το μωρό γεννήθηκε με ασφάλεια και η μητέρα έκανε ό,τι ήταν σωστό για εκείνη και την υγεία του παιδιού της».

Για το λόγο αυτό, με τη ζωντανή μετάδοση του τοκετού, η Adele έχει στόχο να «ρίξει φως» σε όλη αυτή διαδικασία και, όπως σημειώνει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, να δείξει στον κόσμο ότι «ο τοκετός δεν έχει καμία σχέση με αυτό που βλέπουμε στις ταινίες και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε τίποτα γύρω από αυτόν».