Μικρή Αλεξία που τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα: “Βλέπει τα άλλα παιδάκια που τρέχουν και κλαίει…”

Η ζωή της 9χρονης Αλεξίας άλλαξε μια για πάντα ανήμερα του Πάσχα 2019 όταν χτυπήθηκε από «αδέσποτη» σφαίρα, ενώ έπαιζε αμέριμνη στην αυλή του σπιτιού της στις Θεσπιές Βοιωτίας. Το 9χρονο αγγελούδι δίνει καθημερινά μάχη για να αποκατασταθεί η υγεία της καθώς εξαιτίας του βαρύτατου τραυματισμού της έχει 95% αναπηρία.

Όπως λένε οι γονείς της, κάθε μήνα τα έξοδα είναι πάρα πολλά,, αγγίζουν τα 2,500 ευρώ τον μήνα, ένα ποσό που η οικογένεια αδυνατεί να καλύψει. Επισκέψεις καθημερινές στο κέντρο αποκατάστασης για φυσικοθεραπείες, εργοθεραπείες και άλλες καθημερινές ανάγκες είναι κοστοβόρες και δυστυχώς η πλευρά του θύτη δεν ανταποκρίνεται ικανοποιητικά στις υποχρεώσεις της.

“Βλέπει τα άλλα παιδάκια που τρέχουν και κλαίει…”

O μπαμπάς της μικρής, κ.Λουκάς Σαμαρτζής, μιλώντας στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα αναφέρει την σημερινή κατάσταση της υγείας της κόρης του, ενώ σχολιάζει και την στάση που έχει κρατήσει απέναντι στην οικογένεια ο άνθρωπος που πάτησε την σκανδάλη εκείνο το μοιραίο πρωί και τραυμάτισε ανεπανόρθωτα το παιδί του. “Eίναι στο καροτσάκι η Αλεξία. Κουνάει το ένα χεράκι, το ένα ποδαράκι. Μας άφησε ένα παιδί ανάπηρο. Δεν πρόλαβε να χαρεί τα παιδικά της χρόνια. Τη βγάζει βόλτα η μαμά της με το καρότσι έξω, βλέπει τα άλλα παιδιά να τρέχουν και κλαίει που εκείνη δεν μπορεί.

Οι δηλώσεις του μπαμπά της Αλεξίας

«Κατέστρεψε τη ζωή του παιδιού μας»

Οργισμένος από τη στάση του κατηγορούμενου, δηλώνει σε συνέντευξή του στο infokids.gr, ο πατέρας της μικρής Αλεξίας, Λουκάς Σαμαρτζής.

«Αυτός ο άνθρωπος κατέστρεψε τη ζωή του παιδιού μας για να κάνει το κέφι του. Η Αλεξία έχει αναπηρία σε ποσοστό 95%. Καθημερινά, δίνει τιτάνιο αγώνα για τη ζωή της. Υποβάλλεται σε φυσιοθεραπείες και εργοθεραπείες και οι οικονομικές απαιτήσεις είναι τεράστιες. Στην οικογένειά μας, η συζυγός μου και εγώ είμαστε άνεργοι τα τελευταία δύο χρόνια, δηλαδή, μετά το ατύχημα. Είναι ντροπή να μην πληρώσει».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Αλέξης Στεφανάκης, δήλωσε: «Ο πελάτης μου δεν δύναται να καταβάλλει τα χρήματα, καθώς δεν έχει περιουσιακά στοιχεία. Ήδη, δίνει κάθε μήνα 800 ευρώ για την κάλυψη των εξόδων της θεραπείας της. Υπάρχει ένα σπίτι στη Βοιωτία, το οποίο είναι στη διάθεση της οικογένειας. Έχουμε κάνει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.»

«Καθηλωμένη στο κρεβάτι»

«Δύο χρόνια μετά , η Αλεξία καταφέρνει να ψελλίσει κάποιες λεξούλες, όπως μαμά και μπαμπά. Καταλαβαίνει τα πάντα αλλά δεν μπορεί να μιλήσει. Γελάει όταν χαίρεται, κλαίει όταν στεναχωριέται… της λείπει το σχολείο, οι φίλοι της, το παιχνίδι, οι βόλτες. Η κόρη μας είναι καθηλωμένη στο κρεβάτι. Παρ’ όλα αυτά, είναι μαχήτρια, είναι δυνατή. Έχω βαθιά πίστη μέσα μου, ότι το παιδί μου θα τα καταφέρει και θα βγει νικήτρια», δηλώνει η μητέρα της Νικολέτα Σαμαρτζή.

Οι γονείς της 9χρονης προσεύχονται καθημερινά να γίνει το καλύτερο για το παιδί τους και πέρα από την αποζημίωση, ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του δράστη. Το ποινικό σκέλος της υπόθεσης έχει αναβληθεί λόγω των περιοριστικών μέτρων απέναντι στην πανδημία.