“Το ότι με διάλεξες για μητέρα σου ήταν το σπουδαιότερο δώρο”: Το τρυφερό μήνυμα διάσημης μαμάς στα γενέθλια της 13χρονης κόρης της!

Ένα από τα πιο τρυφερά μηνύματα που διαβάσαμε ποτέ έγραψε η ηθοποιός Τζέσικα Άλμπα για την 13χρονη κόρη της Όνορ, η οποία πρόσφατα γιόρτασε τα γενέθλιά της. Το μήνυμα, το οποίο συνοδεύτηκε από τρεις φωτογραφίες της πανέμορφης κοπέλας, περιλαμβάνει όλες αυτές τις σκέψεις και τα συναισθήματα που μια μαμά με κόρη σε αυτή την ηλικία μπορεί να έχει:

“Το εφηβάκι μου! Αυτά είναι τα 13! Όνορ -ναι είσαι πολύ ψηλότερη από εμένα ήδη, κάτι που λατρεύεις να μου θυμίζεις καθημερινά. Έχεις μια καρδιά από χρυσάφι, είσαι γεμάτη κατανόηση, είσαι πανέξυπνη, αστεία, γεμάτη χιούμορ και τόσο καλή… Είμαι τόσο υπερήφανη για εσένα! Με συγχωρείς που κάθε φορά που σε κοιτάζω ξεσπώ σε δάκρυα. Είναι δάκρυα χαράς γιατί η αγάπη που σου έχω είναι τόσο βαθιά και τόσο έντονη που δεν μπορώ να σταματήσω. Έτσι, θα πρέπει να αποδέχεσαι τα συναισθηματικά μου ξεσπάσματα.

Το ότι με διάλεξες για μαμά σου είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα σε αυτή τη ζωή, μωρό μου! Εύχομαι τα εφηβικά σου χρόνια να είναι όλα όσα ήλπιζες και ακόμα περισσότερα, γι’αυτό θυμήσου να ρουφήξεις κάθε στιγμή. Σ’αγαπώ με όλη μου την καρδιά και την ψυχή -η μαμά σου!”

View this post on Instagram

A post shared by Jessica Alba (@jessicaalba)

Η Όνορ είναι το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά της Άλμπα, τα οποία έχει αποκτήσει με τον κινηματογραφικό παραγωγό Cash Warren. Τα μικρότερα παιδιά της είναι ηλικίας 9 και 3 ετών. Όπως οι δύο διάσημοι γονείς έχουν πει σε συνέντευξή τους, έχουν μια κοινή οικογενειακή αρχή στην οποία συμφωνούν απόλυτα: “Δεν μεγαλώνουμε κ…παιδα. (a—holes). Αν ξεφύγουν στη συμπεριφορά τους, δεν πρόκειται να το ανεχτούμε. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε τις αξίες που και οι δικοί μας γονείς μας δίδαξαν. Και αναγνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν όρια και πρόγραμμα στην οικογένειά μας. Τα παιδιά καλούνται να στρώνουν τα κρεβάτια τους, να στρώνουν τραπέζι, να μαζεύουν το τραπέζι. Δεν είναι αυτονόητα όλα αυτά; Συμμετέχουν στην φροντίδα του σπιτιού και του εαυτού τους”.

View this post on Instagram

A post shared by Jessica Alba (@jessicaalba)

Η Άλμπα, πάντως, δείχνει να έχει ιδιαίτερη αδυναμία στην Όνορ. Πριν από 3 χρόνια, η ίδια, σε άλλη συνέντευξη είχε πει, ότι θέλει με κάθε τρόπο η κόρη της να νιώθει, ότι μπορεί να της μιλήσει για τα πάντα. Έτσι, πηγαίνουν μαζί σε ψυχολόγο και η εμπειρία αυτή τη βοήθησε να γίνει καλύτερη μητέρα και να επικοινωνεί περισσότερο με τα παιδιά της.

View this post on Instagram

A post shared by Jessica Alba (@jessicaalba)

Όπως η ίδια έχει πει: “Δεν μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον όπου μπορούσες να μιλήσεις άνετα και ελεύθερα στους γονείς σου. Η οικογένειά μου βασιζόταν στους παπάδες για βοήθεια -εγώ προτιμώ να μιλήσω σε έναν επιστήμονα”.

Είναι δείγμα εξαιρετικής ωριμότητας να αναγνωρίζεις τι δεν πήγε καλά στα δικά σου παιδικά χρόνια και, όταν νιώθεις ότι δεν έχεις τα κατάλληλα εργαλεία για να τα πας καλύτερα ως γονιός, να απευθύνεσαι σε κάποιον ειδικό για βοήθεια. Μακάρι να έκαναν όλοι οι γονείς το ίδιο…