Σάββατο 18 Απριλίου, 23:54
NULL
Array
(
    [category] => Αποδράσεις - Ταξίδια
    [link] => https://www.infokids.gr/category/psychagogia/apodraseis-taksidia/
    [id] => 67
)

Μην το χάσετε! Απολαύστε παρέα με τα παιδιά σας μια δωρεάν περιήγηση στη Λίμνη Κρεμαστών!

Με στόχο την τουριστική προβολή της Λίμνης Κρεμαστών, η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας υλοποιεί και φέτος τη δράση δωρεάν καθημερινών περιηγήσεων με σκάφος.

Εκδρομή στη Λίμνη Κρεμαστών: Ένας υδάτινος παράδεισος

 Η λίμνη βρίσκεται ανάμεσα στους νομούς Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας και είναι η μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη στην Ελλάδα και μια από τις καθαρότερες της Ευρώπης, με τα νερά των ποταμών Αχελώου, Αγραφιώτη, Ταυρωπού και Τρικεριώτη, να εισρέουν σε αυτήν αδιάκοπα. Μάλιστα, η βιοποικιλότητα της περιοχής, είναι ενταγμένη στο δίκτυο προστατευόμενων βιοτόπων Natura 2000.

Βρίσκεται στα δυτικά σύνορα της Κεντρικής Ελλάδας (μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά από το Καρπενήσι και τα χωριά της Ευρυτανίας), κάτω από τα Άγραφα, και είναι ένα άγνωστο στους περισσότερους, καλά κρυμμένο «διαμαντάκι» της ηπειρωτικής Ελλάδας. 

O ιδανικός προορισμός για να ζήσεις μια συναρπαστική εμπειρία μέσα από περιηγήσεις με σκάφη

Το νερό έχει έντονο μπλε χρώμα και αντανακλά τους χρωματισμούς κάθε εποχής. Υπάρχουν στιγμές που εύκολα μπερδεύεις την λίμνη με θάλασσα, κυρίως το καλοκαίρι, όταν είναι ιδανική για δροσιστικές βουτιές.

A_DKO-1

Γέφυρα Επισκοπής

Η Γέφυρα Επισκοπής κατασκευάστηκε έπειτα από το σχηματισμό της τεχνητής Λίμνης Κρεμαστών για να ενώσει τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας.

urn_aaid_sc_US_0dcac307-200e-4353-92df-812a7aaa52fb

Ποταμός Αχελώος

Ο Αχελώος, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας, κι ένα από τα τέσσερα που εισρέουν στη Λίμνη Κρεμαστών.

agrafiotis

Γέφυρα Τατάρνας

Η Γέφυρα Τατάρνας χτίστηκε πάνω από την παλιά γέφυρα που βυθίστηκε στα νερά του φράγματος των Κρεμαστών.

gefura manwli

Το γεφύρι του Μανώλη

Το γεφύρι Μανώλη χρονολογείται από το 1659. Είναι ένα αριστούργημα της λαϊκής αρχιτεκτονικής, έχει διάμετρο σχεδόν 30 μέτρα, και για 400 χρόνια περίπου ένωνε τις όχθες του ποταμού Αγραφιώτη.Το γεφύρι παραμένει κάτω από την επιφάνεια του νερού τους περισσότερους μήνες του χρόνου, με εξαίρεση τα τέλη του καλοκαιριού και το φθινόπωρο όταν έρχεται στην επιφάνεια με την πτώση της στάθμης των υδάτων της λίμνης.

fiord_limni_kremastwn

Τα ελληνικά Φιόρδ!

Η Λίμνη Κρεμαστών μοιάζει περισσότερο με φιόρδ καθώς οι εποχικές μεταβολές της στάθμης του νερού δημιουργούν νησάκια που εμφανίζονται και εξαφανίζονται! Τα νερά της λίμνης αντανακλούν τα χρώματα κάθε εποχής, περιβάλλονται από μακία βλάστηση, ενώ η χλωρίδα της περιοχής περιλαμβάνει πολλά ενδιαφέροντα είδη.

Δείτε το video

Όσα πρέπει να ξέρετε για να απολαύσετε τη δωρεάν περιήγηση:

Τα πρώτα δρομολόγια ξεκινούν από τις 14/7 από Αγ. Γεώργιο και μέσα στην εβδομάδα και από Τατάρνα.
•Για πληροφορίες στο τηλ 2237350764 καθημερινές 9:00-14:00.
•Για κρατήσεις στο 6979669706

Διαδρομές

Πρώτη διαδρομή

Γέφυρα Τατάρνας > Σιβίστα > Γέφυρα Τέμπλας > Γέφυρα Τατάρνας.

Πρωινή διαδρομή: Αναχώρηση στις 10.00 και επιστροφή έως τις 11.30
Μεσημβρινή διαδρομή: Αναχώρηση 14.00 κι επιστροφή έως τις 15.30
Μάθε περισσότερες λεπτομέρειες στο τηλέφωνο 2237350764
που λειτουργεί τις καθημερινές 9:00-14:00.
Κάνε την κράτησή σου στο τηλεφωνο: 6979669706

Δευτερη διαδρομή

Γέφυρα Τατάρνας > Γεφύρι Μανώλη > Άγιος Γεώργιος (Γέφυρα Επισκοπής) > Γέφυρα Τατάρνας

Μεσημβρινή διαδρομή: Αναχώρηση στις 12.00 και επιστροφή έως τις 14.00
Απογευματινή διαδρομή: Αναχώρηση 16.00 κι επιστροφή έως τις 18.00
Μάθε περισσότερες λεπτομέρειες στο τηλέφωνο 2237350764
που λειτουργεί τις καθημερινές 9:00-14:00.
Κάνε την κράτησή σου στο τηλεφωνο: 6979669706

 

Διαβάστε επίσης:

Συμβουλές για βουτιές χωρίς τραυματισμούς!

Η ατάκα της Πισπιρίγκου στο υπόμνημα που φέρνει σε δύσκολη θέση τον Δασκαλάκη για τον θάνατο της Ίριδας

Φωτιά στον Έβρο – Εκκενώνονται τα Παιδικά Χωριά SOS

“Όλη μου η ζωή”: Η Ευδοκία Ρουμελιώτη φωτογραφίζεται αγκαλιά με τον 7χρονο γιο της

Ροή Ειδήσεων