Μην το χάσετε! Παρακολουθήστε δωρεάν online τον “Μαγικό Αυλό” από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανήμερα Μεγάλη Τετάρτη, 15 Απριλίου, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να συντονιστούν στις 18:30 στην σελίδα του για να παρακολουθήσουν δωρεάν online την υπέροχη όπερα για παιδιά «Μαγικός Αυλός».

Η παράσταση ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη το 2005 σε σκηνοθεσία Μίχαελ Χάμπε, συμμετέχει ένα εκλεκτό επιτελείο ελλήνων τραγουδιστών και μουσικών.

Η υπόθεση της παράστασης

Ο μύθος πηγάζει από την αιώνια σύγκρουση του καλού με το κακό, τα οποία προσωποποιούνται στους χαρακτήρες του αρχιερέα Ζαράστρο και της Βασίλισσας της Νύχτας. Στην πρώτη πράξη ο πρίγκιπας Ταμίνο, γιος του βασιλιά, έχει καταφύγει στο δάσος προσπαθώντας να ξεφύγει από ένα τεράστιο φίδι.

Οι Τρεις Γυναίκες που ανήκουν στην ακολουθία της Βασίλισσας της Νύχτας σκοτώνουν το ερπετό. Στο μεταξύ, όταν ο Ταμίνο συνέρχεται από τη λιποθυμία, βλέπει μπροστά του τον Παπαγκένο, τον κυνηγό πουλιών της Βασίλισσας, που του λέει ψέματα ότι αυτός σκότωσε το τέρας. Επιστρέφουν όμως οι γυναίκες της ακολουθίας της Βασίλισσας, αποκαλύπτουν την αλήθεια και δείχνουν στον Ταμίνο ένα πορτρέτο της Παμίνας, της ωραίας κόρης της Βασίλισσας της Νύχτας, την οποία ερωτεύεται κεραυνοβόλα ο Ταμίνο. Τότε εμφανίζεται η Βασίλισσα, εξηγεί στον πρίγκιπα ότι η κόρη της έχει απαχθεί από τον κακό Ζαράστρο και του υπόσχεται πως, αν μπορέσει να την ελευθερώσει, θα του προσφέρει το χέρι της.

Ο Ταμίνο δέχεται και η Βασίλισσα του δωρίζει τον μαγικό αυλό που μπορεί να μετατρέπει τη λύπη των ανθρώπων σε χαρά. Κάποια στιγμή ο Μονόστατος, δήμιος που υπηρετεί τον Ζαράστρο, συλλαμβάνει τον Ταμίνο και τον οδηγεί στο κάστρο, όπου ο πρίγκιπας συναντά για πρώτη φορά τη φυλακισμένη Παμίνα. Με το που αντικρίζονται συνειδητοποιούν ότι έχουν ερωτευτεί ο ένας τον άλλον.

Στην αρχή της δεύτερης πράξης ο Ζαράστρο τους χωρίζει, και εξηγεί τις δοκιμασίες στις οποίες καλείται να υποβληθεί ο Ταμίνο, αν θέλει να ξαναδεί την αγαπημένη του: να διασχίσει τη Γη της Σιωπής, της Φωτιάς, του Χιονιού, της Βροχής και του Νερού, της Μουσικής με νότες, όργανα και παρτιτούρες και, τέλος, τη Γη του Ανέμου. Καθώς ο πρίγκιπας περνάει με επιτυχία όλες τις δοκιμασίες, ο Ζαράστρο καλωσορίζει αυτόν και την Παμίνα στο ναό του Ήλιου και με ευχαριστίες στην αιγυπτιακή θεότητα της Ίσιδας και του Όσιρι στεφανώνει το ζευγάρι.

Συντελεστές της παράστασης

Όπως λέει ο σκηνοθέτης της παράστασης: «Οδηγοί των παιδιών στον μαγικό κόσμο του Μότσαρτ είναι ένας ηθοποιός» που υποδύεται έναν αφηγητή-διευθυντή θεάτρου (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης), «αλλά και ο ίδιος ο Παπαγκένο» (Τάσης Χριστογιαννόπουλος). Στο πρωταγωνιστικό ντουέτο ο τενόρος Αντώνης Κορωναίος (Ταμίνο) και η σοπράνο Ειρήνη Κυριακίδου (Παμίνα).
Τη Βασίλισσα της Νύχτας ενσαρκώνει η Βασιλική Καραγιάννη, την Παπαγκένα η Σιρανούς Τσαλικιάν, τον Σαράστρο ο Χριστόφορος Σταμπόγλης και τον Μονόστατο ο Νίκος Στεφάνου.

Τους πλαισιώνει η Ορχήστρα Intrarti του Αετοπουλείου Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Χαλανδρίου υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα. Η παράσταση βιντεοσκοπήθηκε στις 17/12/2005.

Διάρκεια 106 λεπτά.

Παρακολουθήστε online την παράσταση

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση την Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου στις 18:30 πατώντας εδώ