Μητσοτάκης: “Μακάρι να μπορούσαμε να κρατήσουμε τα παιδιά στο σχολείο στην Αττική”

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε απόψε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ μιλώντας μεταξύ άλλων για την απόφαση για το σκληρό lockdown στην Αττική αλλά και για το ζήτημα της επιστροφής των μαθητών της Αττικής και άλλων περιοχών στην τηλεκπαίδευση.

Ειδικότερα, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι από αύριο οι μαθητές της Αττικής επιστρέφουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση απάντησε “Κάθε εβδομάδα στο σχολείο είναι κέρδος για τα παιδιά. Μακάρι να μπορούσαμε να κρατήσουμε τα παιδιά στο σχολείο στην Αττική.

Η τηλεκπαίδευση είναι μια μεγάλη επιτυχία της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Άλλες χώρες όπως η Πορτογαλία, δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Έχω ζητήσει από την υπουργό να γίνουν προσαρμογές. Στόχος να γίνουν κανονικά οι Πανελλήνιες εξετάσεις με μειωμένη ύλη. Αν δεν είχαμε στη διάθεσή μας το εργαλείο της τηλεκπαίδευσης πιθανώς να σας έδινα μία διαφορετική απάντηση. Αλλά θα γίνουν κάποιες προσαρμογές και νομίζω το καταλαβαίνουν όλοι. Ενδεχόμενη επέκταση του διδακτικού έτους, κάποιος περιορισμός των διακοπών του Πάσχα. Νομίζω ότι όλα αυτά είναι πράγματα τα οποία είναι αναμενόμενα.

Μακάρι να μη χρειαστεί να ξανακλείσουμε. Η Πάτρα είναι ήδη κλειστή. Η Θεσσαλονίκη δεν είμαστε ακόμα εκεί, έχουμε και τραυματική εμπειρία από τη Θεσσαλονίκη που δεν θα θέλαμε να επαναληφθεί».