Μιχαηλίδου: Πότε θα ανακοινωθούν τα voucher – Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς για την επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών

Η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών από την Δευτέρα 1η Ιουνίου και προανήγγειλε ότι μέσα στην ημέρα θα εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος που θα επεξηγεί όλες τις προδιαγραφές που θα πρέπει να τηρήσουν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η υγιεινή και η τήρηση των αποστάσεων για τα μικρά παιδάκια.

Δήλωσε ότι «Η αναστολή λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών επιτέλεσε το σκοπό της, που δεν ήταν άλλος από τον περιορισμό της διασποράς του ιού. Τη Δευτέρα, οι βρεφονηπιακοί θα ανοίξουν ξανά για να υποδεχθούν τα παιδιά και να τους παρέχουν τις πολύ σημαντικές τους υπηρεσίες. Τόσο το προσωπικό των μονάδων, όσο και οι γονείς θα πρέπει να τηρούν αυστηρά τα μέτρα που ορίζονται για τη λειτουργία τους και να καθοδηγούν κατάλληλα τα παιδιά, για να αποφευχθεί η εμφάνιση κρουσμάτων και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των μονάδων».

Έτσι θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από Δεύτερα

Όπως τόνισε η υφυπουργός ο ΕΟΔΥ ήδη έχει αναρτήσει σχετικές οδηγίες για την ενημέρωση των γονιών. Μάλιστα, ανέφερε ότι θα πρέπει οι γονείς να αποφεύγουν να μπαίνουν μέσα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και να μη δίνουν στα παιδιά παιχνίδια από το σπίτι. Επιπλέον, συμπεριλαμβάνονται μέτρα κοινωνικής απόστασης και περιορισμού στενών επαφών μεταξύ παιδιών, προσωπικού και γονέων όπως:

  • Ο διαχωρισμός των παιδιών σε μικρές ομάδες, που δεν αναμιγνύονται μεταξύ τους.
  • Επιμερισμός των παιδιών σε τμήματα με ανώτατο αριθμό τα 15 παιδιά.
  • Η χρήση συγκεκριμένης αίθουσας από κάθε ομάδα και η αποφυγή αλληλεπίδρασης παιδιών από διαφορετικές αίθουσες
  • Η αποφυγή ή τροποποίηση χρήσης κοινόχρηστων χώρων, όπως οι τραπεζαρίες

Πότε θα δοθεί το επίδομα γέννας

Η υφυπουργός ερωτηθείσα για την πρώτη δόση του επιδόματος γέννας των 1000 ευρώ καταβάλλεται την τελευταία εργάσιμη του μήνα αφού η δικαιούχος έχει υποβάλει την σχετική αίτηση.

Όλα τα νεότερα για τα voucher των παιδικών σταθμών 2020 -2021

Σε ερώτηση για τα voucher απάντησε ότι “Τις επόμενες εβδομάδες θα γίνουν οι ανακοινώσεις για να ξεκινήσουν οι αιτήσεις. Στόχος μας είναι να μην περιμένουμε τον Αύγουστο να δούμε τα κενά και τι θα γίνει με την δίχρονη προσχολική αγωγή αναφορικά με τους Δήμους. Θέλουμε να έχουμε έγκαιρα εικόνα ποια παιδιά θα πάνε σε βρεφονηπιακούς και ποια θα πάνε σε Νηπιαγωγεία”.