Μωρό γεννήθηκε με 8 έμβρυα στο στομάχι του – Μία εξαιρετικά σπάνια περίπτωση

Μωρό γεννήθηκε με 8 έμβρυα στο στομάχι του - Μία εξαιρετικά σπάνια περίπτωση

Μία περίπτωση γέννησης που ανήκει στη σφαίρα του «ανεξήγητου» ήρθε στο φως της δημοσιότητας, όταν στο στομάχι ενός νεογέννητου μωρού βρέθηκαν… οκτώ έμβρυα.

Το νεογέννητο κοριτσάκι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης των εμβρύων, που είχαν μέγεθος 3-5 εκατοστών και βρίσκονταν μέσα σε μία κύστη στο στομάχι του παιδιού, σύμφωνα με τον επικεφαλής χειρουργό.

Με ιατρικούς όρους η περίπτωση αυτή περιγράφεται ως παρασιτικό δίδυμο (fetus in fetu), μια σπάνια πάθηση η οποία ονομάζεται “fetus-in-fetu” (έμβρυο μέσα στο έμβρυο) και στην ουσία είχε απορροφήσει ο οργανισμός της τα «αδελφάκια» της.

«Καθώς στα ιατρικά χρονικά υπάρχουν καταγεγραμμένες περιπτώσεις που ένα έμβρυο έχει βρεθεί στην κοιλιά του αδελφού του. Περίπτωση με οκτώ έμβρυα δεν έχει καταγραφεί ξανά», λένε οι γιατροί.

Το μωρό γεννήθηκε στις 10 Οκτωβρίου σε κρατικό νοσοκομείο της επαρχίας Ramgarh της Ινδίας. Οι γιατροί εντίπισαν ένα ογκίδιο στην κοιλιά του μωρού και συνέστησαν να προχωρήσουν σε άμεση χειρουργική επέμβαση, καθώς θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στο στομάχι του.

«Το μωρό ήρθε στο νοσοκομείο, όταν έκλεισε τις 21 μέρες του. Ο όγκος είχε δημιουργηθεί περίπου κάτω από το διάφραγμα. Αποφασίσαμε να το αφαιρέσουμε σε μία επέμβαση που πραγματοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου. Εκεί ανακαλύψαμε τα οκτώ έμβρυα», ανέφερε ο χειρουργός.

Η επέμβαση ήταν επιτυχής και το μωρό αναρρώνει.

Διαβάστε επίσης:

Οι “Δεινόσαυροι επιστρέφουν – Jurassic Adventures” σε μια διαδραστική παράσταση για όλη την οικογένεια στο Θέατρο Λαμπέτη (από 13/11)

Έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία από την Επιθεώρηση Εργασίας

Συνελήφθη 57χρονος που παρενόχλησε σεξουαλικά δύο ανήλικες στο κέντρο της Αθήνας