Μπαμπά μου, νιώθω τόσο άνετα όταν βρίσκομαι μέσα στην αγκαλιά σου.. Νιώθω πόσο πολύ με αγαπάς

Mπαμπά μου…

Ίσως δεν ξέρεις πόσο σημαντικός είσαι στις ζωές μας. Και στην δική μου και στης μαμάς. Γι’αυτό αποφάσισα να σου πω εγώ πόσο απαραίτητος είσαι αυτές τις πρώτες μέρες της ζωής μου κι όχι μόνο..!

Εσύ είσαι ο πατέρας, η συναισθηματική ισορροπία της οικογένειας μας. Η παρουσία σου μας προσφέρει όλη την ασφάλεια που τώρα έχουμε πολύ ανάγκη.

Είσαι τα γερά θεμέλια μας αυτήν την περίοδο της ευαλωτότητας, τις πρώτες μέρες μετά την γέννηση μου..

Της μαμάς τώρα λειτουργούν οι ορμόνες της. Ανησυχεί για διάφορα πράγματα. Μεταξύ αυτών για το αν θα καταφέρει να με θηλάσει. Συχνά κλαίει για το τίποτα ή και για τα πάντα μαζί. Είναι φορτισμένη εξαιτίας όλων των μεγάλων αλλαγών. Η καρδιά της έχει γίνει άνω κάτω, φοβάται, χαίρεται, αμφιβάλει.. Όλα αυτά μαζί μπαμπά. Η μαμά είναι κουρασμένη και δεν κοιμήθηκε το βράδυ..

Πόσο θα χαρώ να με κρατήσεις μπαμπά. Νιώθω τόσο άνετα όταν βρίσκομαι μέσα στην αγκαλιά σου.. Νιώθω πόσο πολύ με αγαπάς!

Το λατρεύω να μου αλλάζεις πάνα και να μου μιλάς γλυκά ταυτόχρονα. Ίσως δεν το έχεις καταλάβει αλλά τον λατρεύω τον ήχο της φωνής σου! Είναι η φωνή αυτή που ηρεμούσε τη μαμά όσο ήμουν στην κοιλιά της κι ηρεμεί τώρα κι εμένα…

Τραγούδησε μου νανουρίσματα μπαμπά μου… Λατρεύω να αποκοιμιέμαι μέσα στα δυο σου χέρια. Θα μάθω σύντομα πολλά από εσένα μπαμπά μου και θα μάθεις κι εσύ από εμένα!✨

Πρωτότυπο: @gravidagram

Φωτογραφία: @tailsandwings

✒ Μετάφραση κι επιμέλεια για την σελίδα Homebirth Without Violence