Μπισκότα μανταρίνι

Τα μπισκότα μας για αυτή την εβδομάδα θα έχουν γεύση και άρωμα μανταρινιού. Πρόκειται για μια συνταγή που δοκιμάσαμε σε φιλικό μας σπίτι και ενθουσιαστήκαμε.

Τα μανταρίνια αυτή την εποχή βρίσκονται στα καλύτερά τους

Όπως το πορτοκάλι, έτσι και το μανταρίνι είναι πολύ χαμηλό σε θερμίδες (53 cal/100 g). Είναι πολύτιμη πηγή αντιοξειδωτικών, όπως ναριγενίνη, εσπερετίνη, βιταμίνη Α και καροτένιο. Στην πραγματικότητα παρουσιάζει πολλές φορές υψηλότερες περιεκτικότητες απ’ ό,τι το πορτοκάλι.

Παρέχει μέχρι 80% των ημερήσιων απαιτήσεων βιταμίνης C για το σώμα και σε συνδυασμό με τη β-καροτίνη κάνει τις ιδιότητες του μανταρινιού πιο αποτελεσματικές. Περιέχει ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο. Το κάλιο και το ασβέστιο διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην κατάσταση του αίματος. Το κάλιο συγκεκριμένα βοηθά στη σταθεροποίηση της αρτηριακής πίεσης. Το μανταρίνι βοηθά επίσης να παραμένει σε επιθυμητά επίπεδα η χοληστερόλη στο σώμα. Αυτό οφείλεται στην αντιοξειδωτική δράση του φρούτου αυτού, η οποία μειώνει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης στο αίμα.

Υλικά:

200 γρ. μαργαρίνη
2/3 φλιτζ. ζάχαρη
4 φλιτζ. αλεύρι
2 κγ μπέικιν
1/3 φλιτζ. καρύδα τριμμένη
χυμό και ξύσμα απο 2 μανταρίνια
1/2 φλυτζ. νερό
1 βανίλια

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ την μαργαρίνη με την ζάχαρη ώσπου να γίνει λευκή κρέμα.Έπειτα ρίχνουμε την καρύδα και ανακατεύουμε.Στην συνέχεια ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα απο τα μανταρίνια, το νερό και προσθέτουμε το αλεύρι στο οποίο έχουμε βάλει το μπέικιν με την βανίλια.Αφού η ζύμη είναι έτοιμη την τοποθετούμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Σε αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε την ζύμη σε φύλλα και με ένα κουπάτ κόβουμε τα μπισκότα μας (περίπου 40 μπισκότα). Πριν ψηθούν τα περνάμε με λίγο χυμό μανταρίνι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Διαβάστε επίσης:

Μπισκότα σφολιάτας με άλειμμα σοκολάτας

Αρωματικά μπισκότα κανέλας

Μπισκότα βουτύρου με μαρμελάδα – Mια όμορφη πρόταση για τα Χριστούγεννα!