Νέες “βόμβες” Κατερινόπουλου για τον μπαμπά των 3 παιδιών και την μεταφορά των οργάνων της Ίριδας

Η υπόθεση με τους θανάτους των 3 παιδιών στην Πάτρα εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και διαρκώς έρχονται στο φως της δημοσιότητας, πρόσωπα, μαρτυρίες, καταστάσεις και γεγονότα που δημιουργούν αίσθηση και ξετυλίγουν το κουβάρι της ανατριχιαστικής τραγωδίας.

Χθες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και προβλημάτισαν οι άγνωστες λεπτομέρειες του πώς διεξήχθησαν οι ιστολογικές εξετάσεις της άτυχης 6.5 μηνών Ίριδας.

Θάνατος Ίριδας: Ο μπαμπάς μετέφερε μόνος του τα όργανά της σε ιατροδικαστή – Το άγνωστο παρασκήνιο

Θάνατος Ίριδας: Γιατί ο μπαμπάς μετέφερε μόνος του τα όργανά της σε ιατροδικαστή - Τι συνέβη το μοιραίο πρωινό

Ο ίδιος ο πατέρας είχε πει στη συνέντευξη που είχε δώσει τον Φεβρουάριο στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»: «Πήγε στα Γιάννενα η καρδιά της Ίριδας και έτσι ήρθε η αιτία θανάτου. Τα μετέφερα εγώ στα Γιάννενα. Τι άλλο να σας πω;» είχε πει χαρακτηριστικά. Ειδικότερα, ο πατέρας μετέφερε ο ίδιος τα όργανα του παιδιού του στην παθολογανατόμο που θα διενεργούσε την εξέταση, την κυρία Μιτσέλου, οδηγώντας μάλιστα ιδιωτικό φορτηγό της εταιρείας στην οποία εργαζόταν, χωρίς να έχει μαζί του κάποιον αστυνομικό όπως θα έπρεπε.

Δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο και τα ερωτήματα πληθαίνουν

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Πέτρου Κουσουλού στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», υπήρξε πρόβλημα με τη μεταφορά των ιστοτεμαχίων του άτυχου παιδιού, αναφορικά με το πού θα πραγματοποιούνταν οι ιστολογικές εξετάσεις. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί φέρονται να αντιμετώπισαν πρόβλημα με τη μεταφορά των οργάνων, καθώς δεν υπήρχε… περιπολικό. Είπαν στον πατέρα ότι η μεταφορά θα γινόταν μετά από δύο με τρεις ημέρες, κάτι που ενόχλησε τον Μάνο, ο οποίος προσφέρθηκε να τα μεταφέρει ο ίδιος με το φορτηγάκι της δουλειάς του.

Κατερινόπουλος : «Ποιος πατέρας μεταφέρει όργανα του παιδιού του;»

Ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για το περιστατικό μεταφοράς των οργάνων της μικρής Ίριδας από τον πατέρα, εκφράζοντας ανοιχτά την έντονη διαφωνία του με αυτή τη διαδικασία.

«Είναι πρωτάκουστο ο πατέρας να μεταφέρει τα όργανα του παιδιού του και πόσο μάλλον σε μια απόσταση 300 χλμ. Πού βρήκε το κουράγιο; Κακώς τού επέτρεψαν να τα μεταφέρει. Το πρώτο φάουλ είναι των αστυνομικών αρχών. Δεν επιτρέπεται στον συγγενή κάτι τέτοιο για πολλούς λόγους. Απορώ πώς άντεξε ένας τέτοιος πατέρας να κουβαλάει τα όργανα του παιδιού του», είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι φάουλ από την αστυνομία που έδωσαν την άδεια στον πατέρα για δύο λόγους: ο πρώτος λόγος είναι καθαρά ψυχολογικός για τον πατέρα και ο δεύτερος, θα μιλήσω με την καχυποψία που πρέπει να έχει κάθε αστυνομικός, είναι ότι όλοι οι συγγενείς βρίσκονται στο κάδρο», πρόσθεσε ο κ. Κατερινόπουλος.

«Εγώ δε θα το έκανα ποτέ… Μπορεί τα όργανα να μην έφταναν ποτέ»

«Βγάζω το καπέλο σε αυτούς τους γονείς που έχουν επιδείξει αυτή την ολύμπια ψυχραιμία. Εγώ δε θα μπορούσα ποτέ να το κάνω. Εδώ δε φταίει ο άνθρωπος που τα μετέφερε, φταίνε αυτοί που του το επέτρεψαν.»

«Εγώ δε θα επέτρεπα ποτέ τη μεταφορά των οργάνων του παιδιού, όχι μόνο στον πατέρα, σε κανέναν συγγενή. Παρά τη διαδικασία παραλαβής – παράδοσης, τα όργανα μπορεί να μην έφταναν ποτέ. Θα μπορούσε να είχε γίνει ένα σκηνοθετημένο τροχαίο, να έσπαγε ο “κουβάς” με τα όργανα του παιδιού και να αλλοιώνονταν», επεσήμανε ο κ. Κατερινόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

H Εριέττα Κούρκουλου έγινε μαμά – Η πρώτη φωτογραφία του μωρού

Θάνατος σοκ 17 μηνών παιδιού – Το κατασπάραξε το πιτμπουλ της οικογένειας

Φρίκη στην Αττική: Πήγε να εργαστεί ως νταντά και έπεσε θύμα βιασμού από τον “μπαμπά”