Αρχική Νέα Νέο κρούσμα Μηνιγγίτιδας Β σε 5χρονο αγόρι!

Νέο κρούσμα Μηνιγγίτιδας Β σε 5χρονο αγόρι!

Λίγες μόλις ημέρες μετά το κρούσμα Μηνιγγίτιδας Β σε 14 μηνών μωρό στην Ηλιούπολη, άλλη μία σχετική είδηση έρχεται για να μας βάλει όλους σε σκέψεις.

Αγόρι 5 ετών νοσηλεύεται εδώ και λίγες ημέρες σε κρίσιμη κατάσταση στο Παίδων Πεντέλης. Το παιδάκι μετά τις απαραίτητες εξετάσεις διαγνώστηκε με Μηνιγγίτιδα Β.

Το χρονικό της ιστορίας του 5χρονου αγοριού

Το πιο πρόσφατο κρούσμα της νόσου είναι ένα αγοράκι Ρομά, το οποίο νοσηλεύεται εδώ και λίγες ημέρες στο Παίδων Πεντέλης σε κρίσιμη κατάσταση. Το παιδί προσβλήθηκε πριν λίγες ημέρες από μηνιγγίτιδα Β και η κατάσταση του εξελίχθηκε ραγδαία, με αποτέλεσμα να εισαχθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου σε κωματώδη κατάσταση.

Το αγοράκι αναμένεται να βγει από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ θα παραμείνει στο νοσοκομείο για περαιτέρω θεραπεία. Σημειώνεται ότι το παιδί τηρούσε το πρόγραμμα εμβολιασμού, δεν είχε, ωστόσο εμβολιαστεί ενάντια της συγκεκριμένης νόσου. Παράλληλα, στο νοσοκομείο εξετάζεται το ενδεχόμενο να λάβουν οι εργαζόμενοι μέτρα χημειοπροφύλαξης, καθώς η νόσος μεταδίδεται με εύκολο τρόπο, μέσω του σάλιου.

Υπενθυμίζουμε ότι είναι το τρίτο κρούσμα Μηνιγγίτιδας που καταγράφεται φέτος την άνοιξη σε όλη την χώρα, εποχή κατά την οποία η νόσος καταγράφει υψηλή κινητικότητα.

Η Μηνιγγίτιδα Β είναι μία από τις πλέον επικίνδυνες νόσους, καθώς εξελίσσεται ραγδαία, εντός 24 ωρών, και μπορεί να προκαλέσει ισόβιες σωματικές και νοητικές αναπηρίες ή ακόμα και τον θάνατο εάν δεν διαγνωσθεί εγκαίρως, ενώ εκδηλώνεται με συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά μιας απλής ίωσης, με αποτέλεσμα να μπερδεύει  τους γονείς.

Ο μοναδικός τρόπος για την αποτελεσματική και ασφαλή πρόληψη της Μηνιγγίτιδας Β, είναι η έγκαιρη έναρξη και ολοκλήρωση του εμβολιασμού των παιδιών, ο οποίος δύναται να ξεκινήσει από την ηλικία των 2 μηνών και άνω. Ο εμβολιασμός κατά των υπόλοιπων τύπων μηνιγγίτιδας, είναι επίσης απαραίτητος, ωστόσο δεν προστατεύει τα παιδιά από την μηνιγγίτιδα τύπου Β.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.