Νίκη Κεραμέως: Οι αριστούχοι μαθητές θα κρατήσουν τη σημαία στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου

Πλησιάζει η ώρα της μαθητικής παρέλασης για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και όπως δήλωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως από αυτό τον εορτασμό θα εφαρμοστεί η αλλαγή στο τρόπο ανάδειξης των σημαιοφόρων καθώς πλέον την σημαία θα την κρατούν μόνοι οι αριστούχοι μαθητές και όχι οι μαθητές που αναδείχθηκαν σημαιοφόροι κατόπιν κληρώσεως.

Μόνο οι άριστοι θα κρατούν την σημαία

“Στις διατάξεις που φέρνουμε τώρα, είναι και η ρύθμιση βάσει της οποίας στις εθνικές επετείους τη σημαία θα την κρατάει όποιος έχει την καλύτερη επίδοση και όχι όποιος κληρώνεται, αυτό γίνεται για να προλάβουμε και την εθνική επέτειο του Οκτωβρίου” δήλωσε σήμερα σε συνεντευξή της στο Real FM η κα Κεραμέως.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας από την πρώτη στιγμή είχε πάρει την απόφαση να τερματίσει την απόφαση του τέως υπουργού Κώστα Γαβρόγλου που είχε αλλάξει το σύστημα ορίζοντας την επιλογή των σημαιοφόρων μόνο στο Δημοτικό με κλήρωση.

O Κώστας Γαβρόγλου είχε καθιερώσει την κλήρωση για την ανάδειξη των σημαιοφόρων και των παραστατών

Υπενθυμίζεται ότι ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου από το 2017 είχε αλλάξει τον τρόπο επιλογής σημαιοφόρων και παραστατών στα δημοτικά σχολεία καθιερώνοντας τη διεξαγωγή κλήρωσης. Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας από τη πρώτη στιγμή είχε προκαλέσει οξύτατες αντιδράσεις και σκωπτικά σχόλια. Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί έκαναν λόγο για καίριο πλήγμα στην έννοια της αριστείας και σειρά αλλαγών που στοχεύουν στην εξίσωση των μαθητών προς τα κάτω.