Νοσηλευόμενα παιδιά έστειλαν χειροποίητες ευχετήριες κάρτες σε ασθενείς με κορωνοϊό

Σε μία υπέροχη κίνηση, έμφορτη με παιδική αθωότητα και  αγάπη προχώρησαν νοσηλευόμενα παιδιά ως δώρο σε ασθενείς με  κορωνοϊό που πέρασαν τις φετινές γιορτές στις κλινικές, μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα, έχοντας δίπλα τους το προσωπικό του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη.

Η Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και το νοσηλευτικό προσωπικό των κλινικών Covid-19, μοίρασαν στους ασθενείς με covid ευχετήριες καρτούλες των μικρών ασθενών της Β΄ Κλινικής Χειρουργικής Παίδων ΑΠΘ και της Δ’ Παιδιατρικής Κλινικής ΑΠΘ.

«Σας εύχομαι περαστικά. Δύναμη και υπομονή σε εσάς και τους γιατρούς σας. Το 2021 θα είναι διαφορετικό και καλύτερο. Εύχομαι να πάρετε αγκαλιά τους αγαπημένους σας πολύ γρήγορα», έγραψε στην κάρτα της η Μελίνα.

«Γειά σας. Με λένε Γιώργο. Εύχομαι να αναρρώσετε γρήγορα. Καλές γιορτές. Να πάτε σπίτι σας και να τρώτε πολλά γλυκά. Είστε πολύ δυνατοί», ευχήθηκε με τη σειρά του ο Γιώργος.

«Γειά σας. Εύχομαι να γίνετε σύντομα καλά. Να μην ξαναπάθετε κάτι τέτοιο και να είστε ευτυχισμένοι», ήταν το μήνυμα της Σόνιας, συνοδευόμενο από ζωγραφιές με πρωταγωνιστή τον Άγιο Βασίλη και αρκετά πολύχρωμα μπαλόνια.

«Να έχετε υγεία και να επιστρέψετε γρήγορα στα σπίτια σας», έγραψε η Ευρυδίκη και στόλισε την κάρτα με γιορτινές χειροτεχνίες.

Όπως ανέφερε η προϊσταμένη της Β’ Κλινικής Χειρουργικής Παίδων ΑΠΘ, Ανθή Παπανικολούδη, η ιδέα ξεκίνησε από μέλη των κλινικών μας και η ανταπόκριση των μικρών ασθενών ήταν συγκινητική. Οι μικροί μαχητές, επιστρατεύοντας τη δημιουργικότητά τους με τη βοήθεια των γονέων τους, κατασκεύασαν με αγάπη ευχετήριες εορταστικές κάρτες για τους ασθενείς που νοσηλεύονται στις κλινικές Covid-19.

«Θέλοντας να δώσουν το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας, ευχήθηκαν με τα χειροτεχνήματά τους γρήγορη ανάρρωση στους ασθενείς. Με την αθωότητα και την ανιδιοτελή αγάπη τους, τα παιδιά έστειλαν όλη τη θετική τους ενέργεια στους συνανθρώπους μας που προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό, οι οποίοι δέχτηκαν με μεγάλη χαρά και συγκίνηση το αισιόδοξο μήνυμα των μικρών μας ασθενών»,  σημείωσαν.

Οι χειροποίητες ευχετήριες κάρτες των νοσηλευόμενων παιδιών ήταν το καλύτερο δώρο για τους ασθενείς με Covid-19, που…

Posted by Νοσοκομείο Παπαγεωργίου on Wednesday, January 6, 2021