«Είμαι γυναικολόγος, πρόσφατα έγινα μαμά που θηλάζει και σήμερα εμβολιάστηκα κατά του Covid-19»

Μεγάλος λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες για το εμβόλιο κατά του Covid-19, το οποίο έχει ήδη αρχίσει να πραγματοποιείται και στη χώρα μας, αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως διστάζουν να το κάνουν, καθώς ανησυχούν για τυχόν επιπλοκές.

Η ανησυχία δεν είναι παράλογη και τα ερωτήματα καλώς είναι πολλά, ωστόσο η επιστήμη δεν σταματά την έρευνα και καλά τεκμηριωμένες απαντήσεις δίνονται από τους ειδικούς καθημερινά, αρκεί να είμαστε πρόθυμοι να τις ακούσουμε –και κυρίως, να είμαστε πρόθυμοι να συμβάλλουμε στον αγώνα που οι ερευνητές δίνουν για το καλό της ανθρωπότητας.

Ένα από τα ερωτήματα στο οποίο δεν έχει δοθεί ακόμα σαφής απάντηση είναι το κατά πόσο πρέπει οι έγκυοι και οι νέες μανούλες που θηλάζουν να κάνουν το νέο εμβόλιο και πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει το μωρό. Και η αλήθεια είναι πώς ένας είναι ο τρόπος για να το μάθουμε…

Με αυτό το σκεπτικό, η κ. Libby Deine, γυναικολόγος και νέα μανούλα που θηλάζει το μωρό της, αποφάσισε πρόσφατα να εμβολιαστεί κατά του Covid-19, ενώ έπειτα άντλησε λίγο από το γάλα της, προκειμένου να το παραδώσει στους επιστήμονες που θα το μελετήσουν και θα παρατηρήσουν την επίδραση του εμβολίου.

Γιατί έτσι προχωρά η επιστήμη…

Όπως η ίδια έγραψε στη σχετική ανάρτηση:

«Είμαι πιστοποιημένη γυναικολόγος και θηλάζω το νεογέννητο μωρό μου. Καταλαβαίνω την επιστήμη πίσω από το mRNA εμβόλιο κατά του Covid-19 και δεν δίστασα να το πραγματοποιήσω σήμερα.

Και το μωρό μου με χαρά μοιράστηκε λίγο από το γάλα του με τους επιστήμονες, οι οποίοι θα το μελετήσουν, προκειμένου να κατανοήσουν πώς επιδρά βιολογικά το εμβόλιο στον θηλασμό.»

Πηγή: Love What Matters