Ο 1,5 έτους Ιάσονας κέρδισε την όρασή του και βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία

Ο μικρός Ιάσονας κέρδισε την όρασή του και βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία

Ο 1,5 ετών Ιάσονας από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης είχε εμφανίσει μια κύστη στο δεξί του μάτι, η οποία αυξανόταν μέρα με τη μέρα.

Η συγκεκριμένη κύστη στο σημείο όπου αναπτύχθηκε ασκούσε μεγάλη πίεση στο μάτι του παιδιού, με αποτέλεσμα η όρασή του να είναι εξαιρετικά μειωμένη.

Όπως αναφέρει η σελίδα Πράξη Αγάπης, όσο το μάτι του παιδιού δε μπορούσε να λάβει τα κατάλληλα ερεθίσματα την τόσο κρίσιμη για την αναπτυξιακή του πορεία ηλικία, η κατάσταση της όρασης του κινδύνευε να εξελιχθεί σε μη αναστρέψιμη.

Η έγκαιρη κινητοποίηση της οργάνωσης και του απλού κόσμου είχε ως αποτέλεσμα ο μικρούλης να εισαχθεί άμεσα σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης, όπου εξειδικευμένος παιδοοφθαλμοχειρουργός σε συνδυασμό με πλαστικό χειρουργό κατάφεραν να αφαιρέσουν το δερμολίπωμα επιτυχώς και να αποκαταστήσουν πλήρως το δεξί του ματάκι.

Η επέμβαση είχε άριστη έκβαση και το ματάκι του παιδιού ανταποκρίνεται πολύ θετικά στα ερεθίσματα που λαμβάνει κατά τη μετεγχειρητική περίοδο των 3 μηνών που διανύει.

Ο μικρός μας Ιάσονας θα συνεχίσει να παρακολουθείται στενά από το αρμόδιο ιατρικό προσωπικό και θα βρισκόμαστε στο πλευρό του για όσο διάστημα μας χρειάζεται.

Για κάτι που πολλές φορές θεωρούμε δεδομένο, κάποιοι αγωνίζονται σκληρά για να το αποκτήσουν.

Και ο μικρός μας Ιάσωνας τα κατάφερε!

Διαβάστε επίσης:

«Ο Θαυμαστός Κόσμος της Μαργαρίτας» μιλά στα παιδιά για το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής με αφετηρία το Θέατρο Άλφα Ληναίος – Φωτίου

Oι γυναίκες που υποβάλλονται σε διαδικασία εξωσωματικής έχουν δικαίωμα να εργάζονται με τηλεργασία!

Είδαμε τη “Ραπουνζέλ χωρίς Παραμύθι” του Ηλία Καρελλά και χορτάσαμε υπέροχες ερμηνείες!