Χριστίνα Λαΐου: Η Ελληνίδα καθηγήτρια δημόσιου σχολείου που αναδείχθηκε εκπαιδευτικός της χρονιάς σε παγκόσμιο διαγωνισμό!

Η καλή είδηση της ημέρας είναι αναμφίβολα η βράβευση της καθηγήτριας Αγγλικών του Γυμνασίου και Λυκείου Αμφίκλειας, Χριστίνας Λαΐου, ως εκπαιδευτικού της χρονιάς στον παγκόσμιο διαγωνισμό Global Teacher Award 2022!

Το όραμά της για την εκπαίδευση και το σχολείο αναγνωρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο!

Πρόκειται για μια δραστήρια καθηγήτρια δημόσιου σχολείου που παρέα με τους μαθητές συμμετέχει σε πολλά project και διαγωνισμούς καθώς είναι υπέρμαχος της εφαρμογή καινοτομιών και δημιουργικής μάθησης στην διδακτική πράξη.

Οι μαθητές απολαμβάνουν το μάθημα μαζί της καθώς τους καλεί να ανακαλύψουν την Αγγλική γλώσσα μέσα από μαθησιακές δραστηριότητες που προωθούν την συνεργασία της μαθητικής κοινότητας αλλά παράλληλα προωθούν και  την χρήση των Νέων Τεχνολογιών, διευκολύνοντας τους μαθητές να αναπτύξουν τις τεχνολογικές δεξιότητές τους.

Το αξιόλογο εκπαιδευτικό της έργο και τοι καινοτόμες εκπαιδευτικές της πρακτικές καθιστούν το μάθημα μια ευχάριστη δημιουργική εμπειρία για τους μαθητές οπότε η βράβευσή της αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της προσπάθειάς της!

Είναι υπέρμαχος της άποψης ότι το σχολείο οφείλει να είναι συνδεδεμένο με την κοινωνία και να προετοιμάζει τα παιδιά, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές προκλήσεις της αληθινής ζωής.

Όσα δήλωσε αποκλειστικά στο Infokids

Σε αποκλειστικές της δηλώσεις στο Ιnfokids η Χριστίνα Λαΐου ανέφερε ότι  “Η βράβευση αυτή με χαροποίησε ιδιαίτερα καθώς νιώθω ότι έβαλα το λιθαράκι μου να αναδειχτούν πλευρές της ελληνικής δημόσιας εκπαίδευσης που δεν αναδεικνύονται συχνά. Υπάρχουν Έλληνες εκπαιδευτικοί δημόσιων σχολείων που παθιάζονται με τη διαδικασία της μάθησης οδηγούμενοι από την αγάπη για τους μαθητές τους, υπάρχουν εκπαιδευτικοί που είναι συνάδελφοι και στηρίζουν ο ένας τον άλλο, υπάρχουν διευθυντές που αγαπούν τον εκπαιδευτικό και τον βοηθούν να προοδεύει γιατί γνωρίζουν πως έτσι προοδεύουν και οι μαθητές.

Ένα σημαντικό βραβείο για όλους τους εκπαιδευτικούς

Κάθε χρόνο, ο διεθνής εκπαιδευτικός οργανισμός AKS (με έδρα την Ινδία), επιλέγει τους πιο εμπνευσμένους και αφοσιωμένους εκπαιδευτικούς από όλο τον κόσμο και τους βραβεύει για το εκπαιδευτικό τους έργο. Εκπαιδευτικοί από περίπου 115 χώρες παγκοσμίως καταθέτουν τη δική τους «ιστορία» μέσα από ένα κείμενο και το βιογραφικό τους.

Στη συνέχεια, πέντε συνάδελφοι των υποψηφίων και ένας διευθυντής προτείνουν τον υποψήφιο για το εν λόγω βραβείο ενισχύοντας τη συμμετοχή του. Η υποψηφιότητα του κάθε εκπαιδευτικού περνά μια διαδικασία αξιολόγησης και επαλήθευσης των στοιχείων που περιλαμβάνονται. Τέλος, οι υποψήφιοι ενημερώνονται για το αν κρίνονται άξιοι του βραβείου Global Teacher Award και προσκαλούνται στην τελετή.

Η συμμετοχή στη διαδικασία κρίσης είναι δωρεάν, ωστόσο το κόστος προσέλευσης στην τελετή βαρύνει τον υποψήφιο. Φέτος, η τελετή πραγματοποιήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2022 στην πόλη Gurugram, κοντά στο Νέο Δελχί της Ινδίας.

«Αφιερώνω το βραβείο στους μαθητές μου, που ένα τους χαμόγελο και μια καλή τους κουβέντα αξίζουν όσο χίλια βραβεία»

Η περήφανη και ευτυχής καθηγήτρια σε δηλώσεις της στο LamiaReport αναφορικά με την βράβευσή της ανέφερε μεταξύ άλλων «Κάπως τυχαία μέσω επαφών με εκπαιδευτικούς του εξωτερικού, έπεσα πάνω στη φετινή προκήρυξη του διαγωνισμού και σκέφτηκα: “Γιατί όχι;”. Σύντομα έλαβα ένα email από τον πρόεδρο του οργανισμού που με προσκαλούσε στην τελετή βράβευσης. Το ταξίδι όμως είναι μεγάλο και δαπανηρό, οπότε δεν παρευρέθηκα.

Η χαρά μου όμως είναι μεγάλη καθώς θεωρώ πολύ τιμητικό Έλληνες εκπαιδευτικοί δημόσιων σχολείων να περιλαμβάνονται σε ένα διεθνές δίκτυο εκπαιδευτικών που με το έργο και τις δράσεις τους προάγουν την εκπαιδευτική καινοτομία και γνώση. Ευχαριστώ θερμά τους συναδέλφους που με στήριξαν και τη διευθύντριά μου, Ρήγα Παρασκευή.

Αφιερώνω αυτό το βραβείο στους μαθητές μου, που ένα τους χαμόγελο και μια καλή τους κουβέντα αξίζουν όσο χίλια βραβεία. »

Διαβάστε επίσης:

Πανικός σε σχολείο: Αγροτικό έπεσε πάνω σε τοίχο – Στο νοσοκομείο 17χρονος

Ο 1,5 ετών Ιάσονας κέρδισε την όρασή του και βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δελφών συμμετέχουν σε ένα πρωτοποριακό project με επίκεντρο την τέχνη και το περιβάλλον

Είδαμε τη “Ραπουνζέλ χωρίς Παραμύθι” του Ηλία Καρελλά και χορτάσαμε υπέροχες ερμηνείες!